2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonA Jobbik politikusai élesen bírálták a kormányt és az Európai Uniót

A Jobbik politikusai élesen bírálták a kormányt és az Európai Uniót


Élesen bírálták az Európai Uniót (EU), a magyar diplomáciát, a kormány nemzet- és kisebbségpolitikáját a Jobbik politikusai az ellenzéki párt augusztus 20-i rendezvényén, a budapesti Margitszigeten. Murányi Levente és Novák Előd, a párt alelnökei, valamint Szávay István és Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselők emellett szót emeltek a magyar ivóvíz és termőföld védelmében.

Z. Kárpát Dániel


Murányi Levente arról beszélt: szerinte "az emberiség ellensége momentán a baloldal" és az EU a "legbalosabb tevékenység ma Európában". Hozzátette: "a baloldal célja ma a fehér ember keresztény Európájának lebontása". Véleménye szerint ma "sajnos" nincsen szélsőjobboldal Magyarországon, ellenben van szélsőbal, például a "Gyurcsány-kommandó képében". Novák Előd az unióval kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy Magyarországnak ki kell lépnie az EU-ból, mert a most formálódó "Európai Egyesült Államok" a Jobbik számára elfogadhatatlan. Szávay István élesen bírálta a kormányt, amiért szerinte ígéreteivel ellentétben nem következett be nemzetpolitikai fordulat, sőt a határon túli magyarok állami támogatására a Bajnai-kormány idején több pénz jutott, mint amennyi 2013-ban fog.

Az ellenzéki képviselő kiemelte: Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének azután mondták vissza a meghívását a Jeruzsálemben tartandó Raoul Wallenberg-emlékkonferenciára, hogy a házelnök részt vett Nyirő József újratemetésén, majd ezután "Áder János elment térden csúszva a konferenciára". Szávay István úgy fogalmazott: ez a "szolgalelkű, szervilis, nyomorult hozzáállás jellemzi az egész magyar diplomáciát." Novák Előd és Szávay István bírálta a magyar médiát is, amiért véleményük szerint az nem ad teret a Jobbik véleményének. Z. Kárpát Dániel a magyar termőföld és ivóvízkészletek megvédésének fontosságát hangsúlyozta, ebben közlése szerint a Jobbik nem alkuszik, és "aki a földre, vízre tör, azt ki kell takarítani az országból."

Ezzel kapcsolatban Murányi Levente úgy fogalmazott: "az, hogy a mai kormány ilyen szinten hazaáruló módon áll a magyar föld védelméhez, az azért van, mert 2002 januárjában Göteborgban Martonyi János írta alá az Európai Unióval azt a szerződést, ami majd 2014-ben lejár" a külföldiek földvásárlási moratóriumáról. A Jobbik alelnöke beszélt arról is: pártja mindent meg fog tenni azért, hogy az 1956 utáni megtorlások minden szereplőjét - bírák, ügyészek, fegyőrök, ÁVH-sok - feljelentsék, hogy "legalább a meghurcolásuk történjen meg".

Murányi Levente kritizálta a kormányt, amiért szerinte nincs politikai szándék a kabinetben az elszámoltatásra. Szávay István szintén élesen bírálta a Fidesz-KDNP-t, amiért nem akar érdemben foglalkozni a cigánykérdéssel, ehelyett "csak megvesznek pár cigányt, akiket a parlamentbe ültetnek". A négy jobbikos politikus pódiumbeszélgetését néhány száz érdeklődő követte figyelemmel a margitszigeti Nagyréten, ők hangos tetszésnyilvánítással fogadták a politikusok kijelentéseit. A Jobbik egész napos rendezvényén a résztvevők gyermekprogramokon és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, délután pedig könnyűzenei koncerteket hallgathatnak.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-08-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite