2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Jobbik sajtótájékoztatót tartott Salgótarjánban

A Jobbik nem asszisztál a Fidesz "túlhatalmi törekvéseihez"


A Jobbik kész szakmai kompromisszumra, de továbbra sem fog asszisztálni ahhoz, hogy alaptörvényben rögzítsenek egy túlhatalmi törekvést - mondta a kormány terrorveszéllyel kapcsolatos, alkotmánymódosító elképzeléseiről a Jobbik szóvivője csütörtökön Salgótarjánban.

Mirkóczki Ádám001

archiv fotó

Mirkóczki Ádám elmondta: a frakció áttekintette az alaptörvény hatodik módosításának jogi és szakmai hátterét, feltételeit. Továbbra is nyitott kérdésnek látják, hogy a Fidesz a terrorizmus megelőzésében, visszaszorításában érdekelt-e vagy abban, hogy a hatalmát olyan szinten betonozza és mélyítse, ami minden demokratikus szabályt felülír.

A Jobbik kész tárgyalóasztalhoz ülni, és támogat minden javaslatot, amely az emberek biztonságát szavatolja, de "nem szeretnénk, ha a Fidesz az emberek félelmére, naivitására játszva, azt kihasználva, olyan jogi struktúrát hozna létre, amely gyakorlatilag a terrorizmusnál is veszélyesebb lenne az emberek mindennapjaira, szabadságjogára" - fogalmazott a szóvivő.

Dúró Dóra frakcióvezető-helyettes a Jobbik által az egészségügy, az oktatás és a korrupció témájában elindított nemzeti konzultációról beszélt a sajtótájékoztatón.

Ezek azok a területek, amelyekben azonnali cselekvésre van szükség - mondta, kiemelve az egészségügyben és az oktatásban a személyi feltételek hiányát és a forráshiányt.

Hozzátette: az oktatásban szakmai változtatásokra is szükség van, mert világossá vált, hogy a Klik működésképtelen, az állami fenntartásba vétel megbukott, a tanulók és a pedagógusok túlterheltségét csökkenteni kell.

A szakmai szervezetekkel kezdik meg a konzultációt - ismertette -, és a konkrét kérdések megfogalmazása után fordulnak az emberekhez. A konzultáció eredményének összegzése után 2017 már a programírás éve lehet, hogy a 2018-as választásoknak a Fidesz váltópártjaként tudjanak nekifutni - fogalmazott Dúró Dóra.

A közelgő időközi választás miatt tartja frakcióülését a városban a Jobbik. Csütörtökön és pénteken a salgótarjáni helyzet értékelésével foglalkoznak, intézményeket látogatnak meg, és minél több városlakóval szeretnének találkozni. Vona Gábor pártelnök, Dúró Dóra és Hulitka István, a Jobbik polgármesterjelöltje pénteken egy szakképző intézetet keres fel.

Mirkóczki Ádám azt mondta, az eddigi választásokon elértnél jobb eredményt vár, "hogy mire lesz elég, az majd a választás estéjén eldől".

A szocialista polgármester, Dóra Ottó halála miatt Salgótarjánban február 28-án időközi polgármester-választást tartanak.

 

Forrás: MTI/NOGRAD242016-02-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite