2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonA Jobbik szerint neoliberális fordulatot tett a kormány

A Jobbik szerint neoliberális fordulatot tett a kormány


Jobbik LogoA radikális párt szerint a kormány megszorító politikát folytat, és "híven teljesíti az IMF diktátumait". Volner János emellett tagadta, hogy pártja neonáci csoportosulásokat támogatna.


A Jobbik szerint a kormány neoliberális fordulatot tett a "megszorítások politikájának" folytatásával. Az ellenzéki párt sajtótájékoztatóján elhangzott az is: a Jobbik nem támogat neonáci szervezetet.


Volner János, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese Budapesten tartott sajtótájékoztatóján Lázár Jánosnak a Fidesz-frakció teljesítményét értékelő nyilatkozatára reagálva elismerően szólt az első Orbán-kormány gazdaságpolitikájáról, ám - mint fogalmazott - a jelenlegi kabinet már csalódást kelt számukra azzal, hogy "híven teljesíti az IMF diktátumait" és sorozatosan újabb és újabb megszorító intézkedéseket vezet be.


Az ellenzéki politikus kritizálta továbbá, hogy a kormány korábbi hangzatos ígéreteivel ellentétben már ötödik hónapja csökken a foglalkoztatottak száma és egyelőre nem is látják, miként fordulhatna meg ez a tendencia.


Volner János felháborítónak nevezte Lázár János azon állítását, amely neonáci társadalmi szervezetek támogatásával vádolja a Jobbikot. Mint mondta, pártja soha egyetlen ilyen szervezetet sem támogatott és most sem tesz ilyet. Kiemelte: a Fidesz frakcióvezetője által "sunyi célozgatással" körülírt Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egy hazafias érzelmű emberekből álló, a közrendért, a közbiztonságért áldozó közösség, amelyet a Jobbik ugyanúgy támogat, mint bármely más hasonló szervezetet vagy akár a rendőrséget.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-05-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite