2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Jobbik szerint továbbra is osztogatják a közpénzeket Salgótarjánban

A Jobbik szerint továbbra is osztogatják a közpénzeket Salgótarjánban


SalgótarjánSalgótarján fideszes polgármesterének javadalmazását bírálja a Jobbik salgótarjáni alapszervezete közleményben. Mint írják, a városban folytatódik a közpénzek osztogatása.


A Jobbik sérelmezi, hogy - még az októberi alakuló ülésen - Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) polgármesternek a több mint 1,5 millió forintos havi jövedelmén túl havi 130 ezer forint összegű életbiztosítást, egy hivatali gépjármű bel- és külföldi, hivatalos és magáncélú használatát, továbbá egy előfizetéses telefon használatát is szinte egyhangúlag szavazta meg a fideszes többségű testület.

Bírálja a Jobbik az ellenzéki MSZP-t is, mint írják, nekik, "úgy látszik, nem állt érdekükben nyilvánosságra hozni a közpénzosztogatást, most a nyilvánosságra kerülés után viszont felháborítónak tartják az ügyet".

A salgótarjániak, "bízva a Fidesz bölcsességében és igazságérzetében", meggyőző fölénnyel választották újra Székyné Sztrémi Melindát 2010-ben, de figyelembe véve, hogy már az előző ciklusban is a Fidesz vezette a várost, egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a választók ismét rosszul döntöttek - írja a Jobbik. Érveik között van, hogy Salgótarjánban 20 százalék fölötti a munkanélküliség, a közműdíjak országosan is a legmagasabbak között vannak, nő a szegénység, a város egyre inkább életképtelenné válik, munkahelyek megszűnnek, újak viszont nem létesülnek.

A Jobbik kitér arra is, hogy a salgótarjáni alapszervezet "a párton belül szervezett puccskísérlet" miatt nem tudott képviselőt juttatni a közgyűlésbe, de keresi a módját, hogy "a jelenlegi rossz várospolitika irányát jobbra változtassa".

A közgyűlési jegyzőkönyv alapján Székyé Sztrémi Melinda havi 579.500 forintos illetményét és 38.650 forintos idegennyelv-tudási pótlékát 12 igen szavazattal, három tartózkodás mellett fogadták el. A gépjármű és a mobiltelefon használatáról, valamint a 2010. november elsejétől határozatlan időtartamra megkötött havi 130 ezer forintos életbiztosításról szóló szavazás eredményét a jegyzőkönyv nem közli. (Salgótarján polgármesterének országgyűlési képviselőként is van jövedelme.)

Huszár Máté, a pénzügyi bizottság elnöke - egyben az MSZP-frakció helyettes vezetője azt mondta: a bizottság külön szavazott az életbiztosításról, hat fideszes igen és három MSZP-s nem szavazattal hagyták jóvá, a többi juttatást egyhangúlag támogatta a bizottság.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-03-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite