2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Jobbik tiltakozik Bayer Zsolt Madách-díja ellen

A Jobbik tiltakozik Bayer Zsolt Madách-díja ellen


Bayer ZsoltA Jobbik képviselői nem mennek el a Nógrád megyei Madách-ünnepségre, így tiltakoznak amiatt, hogy a Madách-díj egyik idei kitüntetettje Bayer Zsolt író, publicista lesz.


Bayer Zsolt jelölésével a Nógrád megyei önkormányzat fideszes képviselői megsértettek más, a kitüntetésre érdemes jelölteket is, de legfőképpen a hagyományt, Madách Imrét és a nógrádi embereket - írja négy jobbikos politikus az MTI-hez eljuttatott, a Nógrád megyei önkormányzat elnökének és Balassagyarmat polgármesterének címzett levélben.


E két önkormányzat és a balassagyarmati városi könyvtár szervezi a pénteki megyei Madách-ünnepséget, amelyen átadják az idei díjakat is. A két kitüntetett Pándy Piroska, a Magyar Állami Operaház magánénekese, a Madách Színház művésze és Bayer Zsolt író, publicista és szerkesztő.


A Palotai Szilárd és Gácsi Péter megyei, Fábián Gábor balassagyarmati önkormányzati képviselő és Czuczi János megyei bizottsági tag által aláírt levélben ezt írják: "megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy a nem kevés arra érdemes jelöltek közül a Madách-díjra meglepően egy fideszes pártkatona került a kitüntettettek sorába, aki nem Nógrád megyei".


Kitérnek rá, hogy noha nem vitatják Bayer Zsolt írói, szerkesztői tevékenységét, úgy látják, hogy a Fidesz "pártkatonát állító magatartása és annak magyarázata semmiben nem különbözik az MSZP ilyen irányú tevékenységétől". A Jobbik képviselői kijelentették: tiltakozásul nem mennek el a rendezvényre, "mivel az elvesztette legitimitását a silány pártérdekek miatt".


A MSZP képviselői sem mennek el Bayer Zsolt díjátadójára >>>


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite