2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonA Jobbik útjára indította a vidék koporsóját

A Jobbik útjára indította a "vidék koporsóját"


Az új önkormányzati törvény és az abban foglalt "falurombolás" elleni tiltakozásul a Jobbik országgyűlési képviselői szerdán útjára indították a Parlament elől a "vidék koporsóját" szállító halottas kocsit. Az autóval a törvényjavaslat várhatóan december 19-i végszavazásáig az ország összes megyéjébe ellátogatnak.

Sneider Tamás


Sneider Tamás elmondta: azokon a kistelepüléseken, ahol a javaslat szerint megszűnnének az önkormányzati hivatalok és az oktatási, egészségügyi intézmények, egy gyászjelentés is kitesznek a faliújságra és a településvezetők az önkormányzati hivatal fényképét elhelyezhetik a koporsóba, amely a végszavazásra visszaérkezik az Országházhoz. A Jobbik a zárószavazáson egyébként névszerinti szavazást fog kérni és tiltakozó polgármesterekkel demonstrációt is szerveznek.


Hegedűs Lórántné hozzátette: a Jobbik 150 módosító indítvány nyújtott be a törvényhez, amelyek közül az egyik a javaslat címét is megváltoztatná "a helyi alkormányzatok létrehozásáról és a vidék felszámolásáról szóló törvényjavaslatra".


Apáti István hangsúlyozta: akcióikat addig tartják fenn, amíg a kormány vagy visszavonja a javaslatát, vagy elfogadja a jobbikos módosítókat "különben nem teszik zsebre, amit ezért kapni fognak". Az ellenzéki politikus szerint a kormány a kisebb településeken veri el a port, őket teszi felelőssé az önkormányzati rendszer eladósodásáért, holott ez 95 százalékban a nagyobb városok felelőssége.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-11-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite