2019. október 22., kedd - Előd
Keresés a tartalomban
ItthonAkár 16 évet is kaphat Hagyó Miklós

Akár 16 évet is kaphat Hagyó Miklós


Hagyó MiklósAz új Országgyűlés megalakulása és mentelmi jogának megszűnését követően kevesebb mint egy órával már kopogtatott is a rendőrség Hagyó Miklós ajtaján. A volt szocialista főpolgármester-helyettes jelenleg előzetes letartóztatásban várja ügye folytatását, míg gyanúsított társai H. Éva és L. Ottó házi őrizetben vannak. Hagyó Miklós tegnap panaszt tett, mondván, hogy fázik és kevésnek tartja a heti kétszeri tisztálkodást, amelyre lehetősége van.


Azt, hogy Hagyó Miklós előbb vagy utóbb gyanúsított lesz a BKV-botrányban ezt mindenki tudta előre - mondta Hack Péter jogász a Ma Reggelben, hozzátéve: ezzel egyértelművé vált, hogy nem az új politikai többség támadásáról van szó. A jogász közölte azt is: a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés magyarul azt jelenti, hogy a csalás mértéke meghaladja az 50 milliót, de nem éri el az 500 milliót a nyomozás eddigi adatai szerint. Amennyiben ez előbbi és a szándékosság bizonyítást nyer, úgy Hagyó Miklóst kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti a bíróság, ám a bűnszervezetre való tekintettel kettőtől tizenhat évig terjedhet a büntetési tétel.


A jogász emlékeztetett: Hagyó Miklós két társát is gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség, az ügyészség kezdeményezte az ő esetükben is az előzetes letartóztatást, de a bíróság ezt elutasította, s házi őrizetbe kerültek. Hack Péter szerint az, hogy csak a volt szocialista politikus maradt elzárva, egyfajta demonstráció is lehet, de a jogász szerint ez a döntés árnyékot vet az egész eljárásra. Nemzetközi példákat tekintve máshol nincsen ilyen demonstratív megszégyenítés, nem lett volna indokolt a bilincs használata, erősen megkérdőjelezhető, hogy a helyszínre kellett-e hívni az újságírókat, ugyanis ez nem feltétele az igazságszolgáltatásnak - mondta Hack Péter.


Arra a kérdésre, hogy Demszky Gáborig főpolgármesterig eljuthat-e a nyomozás valamely szála, a jogász azt mondta: erre nem tudna válaszolni, de sok fordulatra számíthatunk.

2010-05-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite