2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
ItthonAkár ingyen is lehet tűzijáték augusztus 20-án

Akár ingyen is lehet tűzijáték augusztus 20-án


Elképzelhető, hogy a központi költségvetésnek nem kerül majd egyetlen fillérjébe sem az augusztus 20-ai tűzijáték, mert egy szombathelyi cég vállalta, hogy ingyen megrendezi a hagyományos budapesti attrakciót.

tuzijatek


Ez azt jelentené, hogy az eredetileg a célra fordítandó központi forrást teljes egészében az árvízkárosultak javára lehetne fordítani, ahogy azt több közösségi portálon is kezdeményezték.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Magyar Hírlapnak arról beszélt, hogy a kormány három variációban gondolkodik a központi tűzijátékkal kapcsolatban, a végleges döntést pedig napokon belül meghozzák.
Elmondta, az első variáció szerint megtartanák a rendezvényt, de a korábbinál jóval alacsonyabb költségvetéssel, a második változat szerint egyáltalán nem lenne tűzijáték, annak árát az árvízkárosultaknak juttatnák el. A harmadik változat szerint egy rövidebb attrakció lenne, s az így megspórolt pénzt az árvíz sújtotta területek újraépítésére használnák fel.

Az interneten közben több fórumon is aláírásgyűjtési akcióba kezdtek, az aláírók száma már a 200 ezerhez közelít. A kezdeményezést támogatók azt javasolják, "mondjunk le" az augusztus 20-ai tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára.

A Vas Népe pénteken pedig arról írt, hogy egy szombathelyi, pirotechnikával foglalkozó cég ingyen vállalta az augusztus 20-ai tűzijáték megrendezését. A Kopula 96 tulajdonosa, Farkas Mihály elmondta, hogy az árvízkárosultak javára felajánlják az augusztus 20-ai, ünnepi tűzijáték ingyenes lebonyolítását.

Közölte, a felajánlásban benne vannak a felhasználandó pirotechnikai eszközök is. A cégtulajdonos szerint felajánlásával mindenki jól járna, mert maradna a látványos műsor és nem szenvednének kárt a kereskedők sem.

Az árvízkárosultakra tekintettel a helyi tűzijáték elmaradásáról döntöttek több vidéki városban, így Pécsett és Miskolcon is.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-06-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite