2018. november 16., péntek - Ödön
Keresés a tartalomban
Test és lélekA kávé és a tea csökkentheti az agytumor kockázatát

A kávé és a tea csökkentheti az agytumor kockázatát


teaA kávé és a tea fogyasztása csökkentheti egy rosszindulatú agydaganat előfordulásának valószínűségét, állítják amerikai kutatók.


A megállapításra egy több mint 500 ezer európai bevonásával készült tanulmány adatait elemezve jutottak a Brown Egyetem kutatói Dominique Michaud vezetésével. A glióma elnevezésű, rosszindulatú agytumor viszonylag ritka, Európában például 100 ezer emberre évente 6-8 eset jut. A kutatók úgy találták, hogy a több kávét és teát fogyasztó emberek körében kisebb kockázattal alakult ki glióma az eltelt idő alatt, mint azok között, akik keveset vagy egyáltalán nem ittak ezen italokból.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite