2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA kedd ismét a szabadtéri tüzek napja volt Nógrád megyében

A kedd ismét a szabadtéri tüzek napja volt Nógrád megyében

Nógrád megyében elsősorban a megye északi, észak-keleti részén tomboltak szabadtéri tüzek a hét második napján, Bátonyterenyén egy létesítmény kábelcsatornája égett, de érkezett emellett egy téves jelzés is.

bozottuznograd

Képünk illusztráció!


A legkisebb kiterjedésű tűz a 21-es főút melletti területen volt Tarnál, ahol száz négyzetméteren égett a nádas, de vonulni kellett a főút bátonyterenyei szakaszára is, ahol viszont öt hektáron állt lángokban szintén a nádas. Volt egy-egy egyhektáros tűzeset Salgótarjánban és Hugyagon is, Salgótarjánba viszont kétszer is vonultak a tűzoltók, hisz a Kisszállás út melletti lovastanya közelében három hektáron a fenyveserdő aljnövényzete, hat hektáron pedig a száraz fű égett. Kazáron húsz hektáron állt lángokban a tölgyes erdő aljnövényzete, Taron a Béke úton négy hektáron, a Borókás dűlőben pedig harminc hektáron égett a száraz fű. A tüzeket a rétsági, a salgótarjáni, a bátonyterenyei, a pásztói és a pétervásárai hivatásos tűzoltók oltották el a Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Karancs Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltóival közösen.


Bátonyterenyén a kábelcsatorna izzott be kora délután egy csarnok jellegű épületben. A tíz méter magasságban lévő kábelcsatorna tíz méter hosszúságban izzott és füstölt, amit a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók oltottak el két vízsugárral.

 

Forrás: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017-04-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite