2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA kommunizmus áldozataira emlékezett a Jobbik Szécsényben

Emléknap - A kommunizmus áldozataira emlékezett a Jobbik Szécsényben


Megemlékezést tartottak a Jobbik Nógrád megyei szervezetei a kommunizmus áldozatainak emléknapján hétfőn Szécsényben. A volt szovjet emlékműnél beszédet mondott Stayer László (Fidesz-KDNP), a város polgármestere is.

Széccény01

Stayer László a rendezvényen azt mondta: a kommunista diktatúrák halálos áldozatainak számát világszerte százmillióra becslik, Közép-Kelet-Európában a számuk eléri az egymilliót; ennyien vesztették életüket éhínségben, kényszermunkatáborban, vagy végezték ki őket.

Hangsúlyozta: jóval többen vannak azonban, akiket a diktatúra hétköznapi valósága testileg és lelkileg is megnyomorított. A rendszer áldozata volt az is, akit vallattak, megbélyegeztek, kirekesztettek vagy börtönbe zártak, és az is, akit megfosztottak a szabad cselekvés, választás lehetőségétől.

Palotai Szilárd, a Jobbik Nógrád megyei elnöke úgy fogalmazott: mindig emlékeznünk kell, és soha nem szabad elfelejtenünk, hogy "a mai kor ezeknek a rendszereknek felmentést próbál nyújtani, és ezt az Európai Unión keresztül meg is teszi."

Az elnök Kelet-Európa tragédiájának is nevezte, hogy a kommunistákkal még senki nem számolt el, mint mondta, a kommunizmusnak nem volt "nürnbergi pere".

Palotai Szilárd beszédében azt a kérdést is feltette, "miféle emberek azok, akik még a halottaikat is arccal lefelé, kátránypapírban, összetekerve temetik el halomban", hozzátéve, hogy még Haynau is kiadta hozzátartozóiknak az aradi vértanúk holttestét.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-02-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite