2019. szeptember 19., csütörtök - Vilhelmina
Keresés a tartalomban
ItthonA korábban becsültnél is nagyobb a kár Borsodban

A korábban becsültnél is nagyobb a kár Borsodban


Felsőzsolca2A kedden befejeződött elsődleges kárfelmérés szerint ötmilliárd forintnál jócskán többre tehető az a kár, amelyet az elmúlt hetek árvize okozott magántulajdonú ingatlanokban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.


A pénteken kezdődött és kedden befejeződött elsődleges kárfelmérésre azért volt szükség, hogy a kormány ennek ismeretében határozzon a segítség mértékéről - mondta ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke. Az árvíz miatt mintegy 300 magántulajdonú épület dőlt össze a megyében, több ezer károsodott, csupán Felsőzsolcán 1800 az ilyen ingatlanok száma, az adatok azonban még nem véglegesek.


Most első a lakhatás feltételeinek megteremtése, ezt vállalja a kormány - szögezte le a közgyűlés elnöke, aki korábbi sajtótájékoztatóján azt is közölte: a kormány az önkormányzatok védekezési költségeit állja, csakúgy mint az árvízben megsérült, önkormányzati feladatokat ellátó épületek helyreállítását, és a károsodott, önkormányzati kezelésben lévő utak rendbetételét. A védekezés során kényszerűségből - a lakott területek megvédése érdekében - művelt, mezőgazdasági területekre is rá kellett engedni a vizet. Az ilyen földeken esett károkat is 100 százalékban megtéríti a kormány - tette hozzá.

Az árvízzel sújtott településeken tart a takarítás, fertőtlenítés. A fertőzésveszély elkerülése érdekében védőoltást is kapnak az emberek, akik közül több százan még hosszú ideig máshol kénytelen tölteni napjaikat, mivel a házuk összedőlt.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite