2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
ItthonA kormányfő cáfolta, hogy elhalasztják a 16 százalékos adórendszer bevezetését

A kormányfő cáfolta, hogy elhalasztják a 16 százalékos adórendszer bevezetését


A kormány első hatvan napját értékelte a miniszterelnök. Orbán Viktor beszélt az IMF-tárgyalásokról, Schmitt Pál köztársasági elnökről és a közszférát érintő 98 százalékos különadóról.


Orbán Viktor cáfolta, hogy elhalasztják az egykulcsos adórendszer bevezetését. A miniszterelnök beszélt az IMF-fel megszakadt tárgyalásokról, a bankadóról,és arról, hogy továbbra is fontos a hatalmi ágak szétválasztása.


A kormányfő az Este című műsorban a Nemzetközi Valutalappal megszakadt tárgyalásról azt mondta, sem az IMF-nek sem senki másnak nem engedi meg, hogy egy aláírt szerződés után túlterjeszkedjen. A szerződésben foglaltakat teljesíteni fogjuk, a hiánycélt tartjuk, az azonban semmilyen szerződésbben nincs benne, hogy így vagy úgy történjen a teljesítés - tette hozzá a miniszterelnök.


Az elmúlt hónapokban nem vettük fel az IMF hitelt, mert tisztán üzleti alapon is képes volt pénzhez jutni a magyar állam - mondta Orbán. Rossz bőrben volt az ország a kormányváltás előtt, ezért volt fontos a 29 pontos akcióterv - közölte a miniszterelnök.


Hozzátette a közös uniós gazdaságpolitika is kellő biztonságot ad. Hamarosan az unióban megállapodnak arról, hogy mikorra kell a hiányt 3 százalék alá vinni és ez minden országra vonatkozik majd. Magyarországnak hitelességi problémái vannak, mert amit mondtunk korábban az nem volt igaz, ezért néznek ránk bizalmatlanabbul - mondta a kormányfő.


Orbán Viktor cáfolta, hogy elhalasztják a 16 százalékos adórendszer bevezetését. Januártól átállunk az egykulcsos adórendszerre, ez egy családokat támogató egykulcsos adórendszer lesz minden idők legalacsonyabb adókulcsával, amitől az várható, hogy a magyar gazdaságot Közép-Európa legversenyképesebb gazdaságává teszi, "de legalábbis nagy lépést teszünk ezen az úton" - jelentette ki. Az új Szécheny-tervről nem árult el részleteket a miniszterelnök, de azt elmondta, hogy szerdán egy gazdasági fórum keretében ismertetik.


A közszféra végkielégítését célzó 98 százalékos különadóval kapcsolatban azt mondta, hogy aki 30-35 évet becsületesen dolgozott, azt nem kell elbocsátani. Magyarország egy szegény ország, és ezért nem engedhetjük meg a kétmillió feletti végkielégítéseket - közölte.


Schmitt Pál köztársasági elnöki kinevezéséről azt mondta, hogy az elnök a végrehajtói hatalom része, nem féke a törvényhozásnak és örül, hogy olyan elnöke lesz az országnak, akire példaképként lehet tekinteni. A hatalmi ágak szétválasztását továbbra is fontosnak tartja, az alkotmánybírák és az ÁSZ-elnöki kinevezésekkel kapcsolatban elmondta, hogy törekedett arra, hogy a jobboldalinak és baloldalinak tartott személyek is kapjanak kinevezést.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-07-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite