2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonA kormányfőt ábrázoló plakátokkal folytatja kampányát az MSZP

A kormányfőt ábrázoló plakátokkal folytatja kampányát az MSZP


Orbán Viktor miniszterelnököt ábrázoló óriásplakátok kihelyezésével folytatja egy hónappal ezelőtt kezdett, Magyarország ma elnevezésű kampányát az MSZP.

winkfein-csaba


A sajtónak kedden bemutatott, narancssárga hátterű plakátokon a kormányfő képmása felett a "Fidesz: tönkretesszük az országot" felirat olvasható úgy, hogy a tönkretesszük szó felett a rendbe tesszük kifejezés látható áthúzva. Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt három év kormányzati kudarcaiért "főkolomposként" Orbán Viktor a felelős, ezzel szembesítik most a miniszterelnököt.


Felidézte, hogy az MSZP egy hónapja Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt ábrázoló óriásplakátokkal kezdte kampányát. Azóta a kormány megijedt a hallgatók tiltakozásától, Hoffmann Rózsát lefokozták - mondta, megjegyezve, hogy közoktatásért felelős államtitkárként azonban még sokat tud ártani a 18 évnél fiatalabbaknak. Az MSZP-s politikus hozzátette: mivel az oktatási államtitkár Orbán Viktor akaratát hajtja végre, nem elégedhetnek meg az ő bírálatával.


Winkfein Csaba szólt arról, hogy plakátkampányuk másik szereplője, Matolcsy György is távozhat a miniszteri székből, véleménye szerint azonban tragikus lenne, ha ez azért történne, hogy jegybankelnök lehessen. A gazdasági minisztert okolta többek között a 2012 utolsó negyedévében tapasztalt 2,7 százalékos GDP-csökkenésért.


A szocialista politikus az MTI kérdésére közölte: ezernél kevesebb MSZP-s óriásplakát látható jelenleg országszerte, a kampány 15-20 millió forintos költségét pedig nem közpénzből, hanem tagdíjakból és adományokból fizetik. Kitért arra is, hogy az MSZP folytatja az országjárást, mostani kampányuk zárásaként pedig Mesterházy Attila március 9-én ennek tapasztalatait összegzi majd évértékelő beszédében.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-02-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite