2020. február 23., - Alfréd
Keresés a tartalomban
ItthonA kormány hozza nyilvánosságra a jövő évi költségvetés sarokszámait

A kormány hozza nyilvánosságra a jövő évi költségvetés sarokszámait


MSZP logoAz MSZP határozottan követeli, hogy az ország gazdasági stabilitása és nemzetközi megítélésének javítása érdekében Matolcsy György gazdasági miniszter közölje végre a 2011-es év költségvetésének sarokszámait és nevezze meg, kiknek kell viselni a 3 százalékos hiánycél elérése miatti terheket - közölte Török Zsolt, a párt szóvivője csütörtökön az MTI-vel.


Az MSZP szerint Matolcsy György mindössze egyetlen pontban volt egyértelmű, miszerint folytatják az MSZP támogatta Bajnai-kormány által megszabott irányt, azaz betartják az idei 3,8 százalékos és a jövő évi 3 százalékos hiánycélt. Ezen felül nem derült ki, kiknek kell viselniük ezen hiánycél tartása okozta terheket - írta.
Hozzátette: az MSZP megérti, hogy a Fidesz-KDNP kormány számára nem vállalható a megszorítás kifejezés az önkormányzati választások előtt, azonban elvárták volna, hogy a kormány végre vállalja a kormányzással járó felelősséget. Ennek elmaradása álláspontjuk szerint csütörtök reggel ismét a forint zuhanását eredményezte, hiszen a bizonytalanságot nem kedveli a piac.
"A fülkeforradalmi szabadságharc áldozatai már eddig is elszenvedték a kormány dilettantizmusát és 1,5 millió devizahiteles nyögi ennek százmilliárdos terheit." - zárta állásfoglalását Török Zsolt.
Matolcsy György szerdán jelentette be, hogy Magyarország jövőre 3 százaléknál kisebb államháztartási hiányt tervez. Arról is beszélt, hogy ha a magyar költségvetés képes beszedni a 200 milliárd forint összegű bankadót és zárol 120 milliárd forintnyi kiadási összeget, akkor az idei GDP arányos 3,8 százalékos államháztartási hiány megvalósul.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite