2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA kormánytámogatásra reagált a salgótarjáni városvezetés

A kormánytámogatásra reagált a salgótarjáni városvezetés


A 118 millió forintos támogatással önkormányzatunk a második legnagyobb összeget nyerte el Miskolc után.

salgotarjangarzon

Ugyan messze elmarad az általunk igényelt 380 millió forinttól, de ez az összeg kiemelkedőnek számít a rendkívüli támogatást igénylők között. Ez a hozzájárulás könnyebbséget jelent Salgótarján 2016-os költségvetésének, melyért önkormányzatunk köszönetét fejezi ki a kormánynak - reagált a város honlapján Salgótarján vezetése a napokban megítélt támogatás hírére.

Hozzáteszik: az elmúlt tíz évben az önkormányzat működésében konzerválódott hiány korábban nem lett megfelelően kezelve, a rendszerszintű problémák nem oldódtak meg maradéktalanul még az átgondolt és takarékos gazdálkodás mellett sem. Kiemelik: a nehézségek legsúlyosabb oka, hogy az önkormányzat iparűzési adóbevételei rendkívül alacsonyak még úgy is, hogy a tavalyi évben megemelték a vállalkozókra eső terheket. Emiatt nyújtottak be javaslatot a Parlament költségvetési bizottsága elé, hogy a Salgótarjánnak nyújtandó normatívát a központi költségvetés egészítse ki mintegy 600 millió forintnyi összeggel.

Ennyivel kevesebb iparűzési adó bevétele van ugyanis a városnak a sorban eggyel előbb álló Érd Megyei Jogú Városhoz képest. A javaslatot azonban a bizottság nem támogatta. A városvezetés abban bízik, hogy a Modern Városok Program fejlesztései enyhülést jelentenek majd Salgótarján büdzséjének.

 

Forrás: radiofocus.hu2016-10-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite