2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonA kormány vonja vissza a magán-nyugdíjpénztárról szóló törvényjavaslatokat

A kormány vonja vissza a magán-nyugdíjpénztárról szóló törvényjavaslatokat


MSZP logoAz MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy vonja vissza az Országgyűlésben "a magánnyugdíjpénztárak államosítására tett" törvényjavaslatot.


Korózs Lajos szerdai sajtótájékoztatóján több kérdést is feltett Orbán Viktor miniszterelnöknek. A szocialista politikus egyebek mellett arra kíváncsi, hogy mi történik a tagok pénzével és szerződéseivel. Azt is szeretné tudni, hogy a kormányfő fenn kívánja-e tartani a vegyes nyugdíjrendszert, illetve elveti-e egy korszerű öngondoskodása alapuló nyugdíjrendszer vízióját. A volt államtitkár véleménye szerint a kormány a jelenleg is aktívan dolgozó húsz és ötven év közötti állampolgárok időskori biztonságát, hosszú távú jövőjét kockáztatja.
Hangsúlyozta: a pénztártagok befizetései jelenleg egyéni és garanciákkal biztosított számlán gyarapodnak, amelyről havonta kimutatás készül.
Hazugságnak nevezte, hogy a válság miatt kár érte volna a magán-nyugdíjpénztári tagokat. Mint mondta, 2008-ban valóban voltak nehézségeik a magánnyugdíjpénztáraknak, de a veszteséget ledolgozták és 2009-ben már 26 százalék volt az átlagos hozam. Korózs Lajos úgy látja: azért is teljes biztonságban van a tagok pénze, mert jogszabályok garantálják a befektetési struktúrát, a pénzügyi felügyelet rendszeresen ellenőrzi működésüket, továbbá a hozamokra is garancia van, amely nem lehet kevesebb az infláció éves mértékénél.
A szocialista politikus manipulációnak tartja azt a sugalmazást, hogy a magánnyugdíjpénztárak valójában multinacionális cégek. Szavai szerint inkább úgy kellene fogalmazni, hogy hárommillió ember részvényesként van egy vállalkozásban, amelynek a hozamából tisztességes nyugdíjat szeretne.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite