2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonA kormányzati oktatáspolitika elleni tiltakozásra szólít fel a DK

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

A kormányzati oktatáspolitika elleni tiltakozásra szólít fel a DK


A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a választókat, kérjék meg országgyűlési képviselőiket, hogy tiltakozzanak a kormányzat oktatáspolitikája ellen - mondta vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Niedermüller Péter, a párt alelnöke.

demokratikus_koalicio


A politikus emlékeztetett arra, hogy Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a közelmúltban átvette a felsőoktatással kapcsolatos tárgyalások irányítását és találkozott a hallgatók képviselőivel. Ennek eredményeként megállapodtak, hogy lesznek államilag finanszírozott helyek azon a 16 szakon is, amelyen eredetileg csak önköltséges formában lehetett volna tanulni - mondta.


A DK viszont úgy látja, hogy - ha az elterjedt hírek igazak - ezekre a helyekre csak olyan magas pontszámmal lehet bekerülni, hogy előfordulhat, ez senkinek sem sikerül. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a miniszter szavai szerint az egyetemek döntenek majd a kapacitásokról. Véleménye szerint ez "álságos", hiszen a felsőoktatási intézményektől 34 milliárd forintot vontak el, ezért nincsenek tényleges kapacitásaik.


Arra is kitért, hogy a hírek szerint az állam csak az orvos-, a pedagógus- és a hivatalnokképzés területén akarja hosszú távon fenntartani a finanszírozott szakokat. Niedermüller Péter hangsúlyozta: az államnak nem egyes szakokat kell fontosnak tartania, hanem a teljes felsőoktatást. A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a családokat, a választókat, hogy forduljanak országgyűlési képviselőikhez, kérjék fel őket arra, hogy tiltakozzanak a kormányzat oktatáspolitikája ellen - mondta.


Más témában feltett kérdésre válaszolva azt mondta, hogy pártjuk január 26-i kongresszusán mutatja be programját, ezt követően - fűzte hozzá - "kampányüzemmódba fogunk kapcsolni".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-01-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite