2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonA környezetvédelmi felelős az iszapkatasztrófa harmadik gyanúsítottja

A környezetvédelmi felelős az iszapkatasztrófa harmadik gyanúsítottja


védőgátA Nemzeti Nyomozó Iroda újabb gyanúsítottat hallgatott ki az iszapkatasztrófával kapcsolatban, aki szabadlábon védekezhet. Ezzel a gyanúsítottak száma háromra emelkedett.


F. Józsefné, mint a MAL Zrt. környezetvédelmi és labor felelőse megalapozottan gyanúsítható gondatlan közveszélyokozás és környezetkárosítás vétségével. F. Józsefné nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be - tudta meg a hirado.hu az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.


A Nemzeti Nyomozó Iroda álláspontja szerint a gyanúsított laboratóriumi és környezetvédelmi vezetőként úgy vizsgálta felül a MAL Zrt. kárelhárítási tervét és hajtotta végre annak módosításait, hogy elmulasztotta a hasonló katasztrófa esetén a kármentesítéshez és az élet, testi épség, valamint a vagyon megóvásához szükséges intézkedések kidolgozását, védelmi rendszerek, a káresemény hatását csökkentő védművek és jelző-riasztórendszerek kialakítását.


A Nemzeti Nyomozó Iroda, - a bejelentett polgári jogi igényekre tekintettel - a gyanúsítást követően azonnal intézkedett és megtette a gyanúsítottak vagyonát érintő biztosítási intézkedéseket és zár alá vételre tett előterjesztést.

Korábban a rendőrség a Mal vezérigazgatóját, Bakonyi Zoltánt, valamint Deák József műszaki szolgáltatási igazgatót hallgatta ki gyanúsítottként.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite