2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonA közigazgatási államtitkároknak és a kormánybiztosoknak is jár autó sofőrrel

A közigazgatási államtitkároknak és a kormánybiztosoknak is jár autó sofőrrel


A miniszterek és az államtitkárok mellett a közigazgatási államtitkárokat és a kormánybiztosokat is megilleti szerdától a személyes gépkocsihasználat és sofőr. A kabinet erről szóló rendelete a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.

lazar_janos_audi_1


Az eddigi szabályozás szerint csak lehetőség volt személyes gépkocsihasználatot engedélyezni közigazgatási államtitkároknak és kormánybiztosoknak.


Az új rendelkezés egyúttal bővíti azok körét, akiknek megállapítható személyes gépkocsihasználat. Így a jövőben nemcsak a helyettes államtitkároknak, a kabinetfőnököknek, a kormányhivatalok vezetőhelyetteseinek, a központi hivatalok vezetőinek, a kormánymegbízottaknak és a külföldre akkreditált magyar külképviselet-vezetőknek biztosítható ilyen juttatás, hanem a miniszteri, valamint a miniszterelnöki biztosoknak is. Az engedélyezés során a közigazgatási minőség- és személyzetpolitikáért felelős miniszter határozza meg, hogy a jogosult havonta hány kilométert tehet meg térítésmentesen.


A személyes gépkocsihasználat keretében biztosított autó hivatalos és magáncélú utazásra egyaránt igénybe vehető. Az említett minisztériumi vezetők által irányított szervezeti egységeknek a szakminiszter indokolt esetben további gépkocsihasználatot is engedélyezhet. Ezek az autók azonban kizárólag hivatalos célú használatra vehetők igénybe - rögzíti a rendelet.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-12-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite