2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonA közmunkaprogramba való bekerülésüket követelték helyi romák

A közmunkaprogramba való bekerülésüket követelték helyi romák


A helyi közmunkaprogramba történő bekerülést és a foglalkoztatást követelte mintegy száz roma szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban. A spontán szerveződést a rendőrség biztosította, rendőri beavatkozásra nem volt szükség.

kozmunkasok

Képünk illusztráció!


Lakatos József, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője az MTI-nek elmondta, a járási hivatal előtt összegyűlt romák azt sérelmezték, hogy a közmunkaprogramba korábban felvett több mint száz emberrel az ígéretek ellenére mégsem írták alá a munkaszerződést, így ők kimaradtak a foglalkoztatásból.


Ezeknek az embereknek munkát ígértek, amiről már a kiértesítést is megkapták. Végül azonban nem alkalmazták őket, kimaradtak a programból, helyükre másokat vettek fel - közölte a kisebbségi vezető. Lakatos József szerint az alkalmazandók névsoráról senki sem egyeztetett a kisebbségi önkormányzattal, ezért csak utólag tudták meg azt, hogy sok embert az ígéretek ellenére mégsem alkalmaztak.


A járási hivatal munkatársainak ígérete szerint az állás nélkül maradtakat a következő, áprilisban induló közmunkaprogramban próbálják majd foglalkoztatni - fűzte hozzá Lakatos József. Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere (Jobbik) az MTI-nek azt mondta, a kistérségi Start közmunkaprogramon belül csaknem háromszáz ember foglalkoztatását biztosították, azonban az alkalmazás feltételein a munkaszerződések aláírása előtt változtatott a munkaügyi központ, ezért maradt ki több mint száz ember a programból.


Mivel ezt sokan nehezményezték, számukra egy hatvan fős csoport indítását engedélyezte a munkaügyi központ a következő hónapokban - tette hozzá a polgármester. Az MTI kereste a tiszavasvári munkaügyi központot, ahol későbbre ígértek tájékoztatást.


Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Tiszavasváriban spontán szerveződés volt, a rendőrség a közterület rendjét biztosította. Rendőri intézkedés, illetve arra okot adó esemény vagy cselekmény nem történt - tette hozzá az őrnagy.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-03-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite