2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA közösségi szálló bezárását kéri Balassagyarmat önkormányzata

Illegális bevándorlás - A közösségi szálló bezárását kéri Balassagyarmat önkormányzata


A balassagyarmati közösségi szálló kihasználtsága olyan mértékben csökkent, hogy működése gazdaságtalanná vált, ezért az önkormányzat arra kéri a kormányt, hogy a debreceni menekülttáborhoz hasonlóan véglegesen zárja be a létesítményt - a képviselő-testület döntéséről az alpolgármester tájékoztatta az MTI-t csütörtökön.

balassagyarmatvaroshaza


Csach Gábor (Fidesz-KDNP) elmondta: az elfogadott határozatban az önkormányzat üdvözli a kormány tavaly életbe léptetett törvényi szigorításait, amelyek eredményeként radikálisan csökkent az illegális bevándorlók száma az országban.


A balassagyarmati közösségi szállón tavaly januárban 81, majd májustól szeptemberig 105-107 menekült, illetve idegenrendészeti eljárás alatt álló tartózkodott, majd szeptember és december között 40-ről 12-re csökkent a létszámuk. Idén január 1-19. között mindössze négy lakója volt a szállónak.


Az alpolgármester közlése szerint Balassagyarmat nyitott a hasznosításra: hajléktalanszálló, szakközépiskola vagy valamilyen közigazgatási szerv is elhelyezhető az épületben, amely - a város által tervezett börtön megépültéig - előzetes letartóztatottak fogva tartására is alkalmas.


Balassagyarmat önkormányzata továbbra is fenntartja új börtön létesítésére vonatkozó korábbi felajánlását a kormány, illetve a Belügyminisztérium felé - mondta az alpolgármester. Csach Gábor kitért arra is, hogy Balla Mihály (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője teljes mellszélességgel támogatja a város börtönépítési törekvését.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-02-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite