2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA közös területfejlesztés lehetőségeiről egyeztetett Nógrád megye

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

A közös területfejlesztés lehetőségeiről egyeztetett Nógrád megye


A megyehatárokon átnyúló fejlesztési elképzelésekről egyeztettek Pest, Fejér, Komárom-Esztergom és Nógrád megye területfejlesztési szakemberei Budapesten.

nogradmegyeegy


Ambrus András, a Pest megyei önkormányzati hivatal sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: Szűcs Lajos (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke a megyeházán tartott találkozón felidézte, hogy a miniszterelnök és a megyei vezetők áprilisban tárgyaltak arról, milyen forrásokhoz juthatnak a megyék az unió 2013 és 2020 közötti új pénzügyi ciklusában a gazdaság-, a terület- és a vidékfejlesztést illetően.


Akkor elhangzott, hogy a kormány tervei szerint ebben az időszakban a fejlesztési források legalább tíz százalékát a megyei önkormányzatok fogják elosztani, ezért is fontos, hogy a megyék összehangolják az elkövetkező évek fejlesztéseire vonatkozó programjaikat, javaslataikat - tette hozzá. Közlése szerint a Pest megyei közgyűlés a területfejlesztési fórumok után csütörtökön a szomszédos megyékkel ismertette fejlesztési elképzeléseit, amelyek tartalmazzák a szomszédos megyékkel való érintkezési pontokat.


Kifejtette: a megyei önkormányzat által tavaly decemberben elfogadott területfejlesztési koncepció helyzetfeltárásának legfontosabb elemei közé tartozik az M2-es gyorsforgalmi útnak a Vác-Rétság-Hont szakasszal, Nógrád megyével közösen történő bővítése, továbbá a Vác és Balassagyarmat közötti vasútvonal fejlesztése. Fejér és Komárom-Esztergom megyével közös terv az M11-es gyorsforgalmi út új, Ercsi térségétől Zsámbékon és Kesztölcön át Esztergomig tartó szakaszának megépítése. A szélesebb összefogást igénylő elképzelések között szerepel a IV. számú - az osztrák és a szlovák határtól Budapesten keresztül Románia felé haladó - transzeurópai közlekedési folyosó hazai szakaszának kiépítése, fejlesztése is.


A sajtófőnök kiemelte: a résztvevők egyetértettek abban, hogy a Duna-stratégia jó alapja lehet a megyék közötti együttműködésnek, a térségi alapú fejlesztés pedig komoly lehetőséget nyújt a közösségi irányítású fejlesztések újragondolására, a helyi vidékfejlesztéstől a megye-, illetve az országhatárokat átlépő fejlesztési programok létrehozásáig.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-01-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite