2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA kriminológus szerint baleset történt Bercelen

A kriminológus szerint baleset történt Bercelen


rendőrségi autóLincshangulat alakult ki a településen, miután egy autós szánkózó gyerekeket gázolt el szombaton. Ritter Ildikó kriminológus a köztévé reggeli műsorába azt mondta: tragikus baleset áldozatai lettek a gyerekek, bűncselekményt a rokonok követtek el, akik rátámadtak a segítségükre siető férfira.


Szombaton lincshangulat alakult ki Bercelen, miután egy autós elütött két szánkózó gyermeket, akik egy domboldalról csúsztak le és az úttesten álltak meg szánkójukkal. A megsérült kisfiú az agyhalál állapotában van jelenleg, a másik sérültet, egy kislányt ma levehetik a lélegeztetőgépről.


Ezek a gyerekek, akik a domboldalon szánkóztak, talán még soha életükben nem találkoznak autóval, mert nem jár arra senki. Ebből következik, hogy nem ismerik a sebességet, az autó mechanizmusát, ez is szerepet játszhatott a baleset bekövetkeztében - mondta a Ma Reggelben Rozsnyai Margit pszichológus. Mint hozzátette: a gyerekek beültek egy vasszánkóba, párszor lecsúsztak a dombon, de megdobhatta őket az árok és éppen az autó elé zuhantak. Baleset történt - hangsúlyozta, s ennek elkerülésében nagy felelősségük van szülőknek is.


Ritter Ildikó kriminológus azt mondta: egyértelműen baleset történt, a bűncselekmény akkor valósult meg, amikor a szülők és a rokonok rátámadtak arra a férfira, akinek semmi köze nem volt a történtekhez, csak segíteni próbált. A kriminológus szerint a garázdaság egyértelmű. A szakember hangsúlyozta: a gyermekeket veszélyeztető balesetek elkerülésében a szülőkön kívül az iskolának és az óvodának is nagy szerepe van.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite