2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonAláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik a devizahitelesek ügyében

Aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik a devizahitelesek ügyében


Jövő hétfőtől aláírásgyűjtést indít a Jobbik a devizahitelesek megsegítésével kapcsolatban - jelentette be csütörtökön Budapesten az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője.

vona

Vona Gábor ismertetése szerint az íveken annak a kérdésnek a megválaszolását kérik az emberektől: "Egyetért-e azzal, hogy a devizahitelek kapcsán a felvétel időpontjában lévő árfolyamon történjen meg a forintosítás és ennek a terheit a bankszektor viselje?".

A pártelnök elmondta: több százezer aláírásra számítanak, amelyeket majd petíció formájában át is adnak a kormánynak. A Jobbik egyfajta társadalmi felmérésnek tekinti az aláírásgyűjtést és a társadalom ilyen jellegű mozgósításával akarja rákényszeríteni a kormányt a probléma megoldására annak "elodázása" helyett - mondta. Vona Gábor szerint ugyanis a kormány az elmúlt másfél évben "semmilyen érdemleges megoldást nem tudott kínálni erre a problémára".

Holott a Jobbik szerint jelenleg Magyarországon két olyan válsághelyzet van, amely robbanással fenyeget: az egyik a cigány-magyar együttélés, a másik pedig a devizahitelesek helyzete - jelentette ki, hozzátéve: éppen ezért a Jobbik erre a két területre a következő hónapokban kiemelt figyelmet fordít.

Az ellenzéki pártelnök hozzátette: bár a kormányoldalnak a parlamentben kétharmados többsége van, a devizahitelesek ügyében viszont "egyáltalán nincsen". Vona Gábor leszögezte, hogy bár a Jobbik kezdeményezi az aláírásgyűjtést, társadalmi összefogásra van szükség, ezért mindenkire számítanak. A Jobbik elnöke kiemelte: az íveken szereplő kérdés aláírásával az emberek támogatják, hogy a bankszektor a hibás a kialakult helyzetért és a jövőben sem az embereknek, sem pedig az államnak nem szabad több terhet vállalnia a helyzet megoldásában, azt a bankoknak kell viselniük.

"Nem a magyar emberek vannak a bankokért, hanem fordítva és akinek ez nem elfogadható, az, ha a Jobbik kerül kormányra, kénytelen lesz elhagyni Magyarországot" - fogalmazott Vona Gábor.

Kérdésre válaszolva a jobbikos politikus elmondta, nem hátrálnak meg az ügyben és nem riadnak vissza akár tüntetések szervezésétől sem. Szintén kérdésre válaszolva leszögezte: a látszatát is kerülni akarják, hogy az aláírásgyűjtés adatgyűjtés lenne, ezért az aláíróknak csak a nevüket és a lakcímüket kell majd megadniuk. Vona Gábor közlése szerint a Jobbik elnökségében felvetődött egy népszavazás kezdeményezése is, de "a kormány hozzáállását és a jelenlegi jogi helyzetet elemezve" ennek sikerét minimálisra értékelték, ezért elvetették.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-09-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite