2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAláírásgyűjtésbe kezdett a Jobbik Nógrád megyében

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Jobbik Nógrád megyében


A Jobbik országos aláírásgyűjtő kampányát Nógrád megyében Cseresznyés István a Jobbik Nógrád megyei elnöke és Pataki Csaba az 1. sz. választókörzet elnöke indította el. Négy fontos és aktuális kérdésben szeretnénk a polgárok véleményét kikérni és ezzel nyomást gyakorolni a kormányra. - kezdte a sajtótájékoztatót Cseresznyés István.

alairasgyujtesjobbiknograd


Az első, hogy a nőkhöz hasonlóan a férfiak is elmehessenek 40 év munkaviszony után nyugdíjba. Sajnos ma egy 30 éves férfi statisztikailag várható életkora 63,5 év. A nyugdíjba vonulás jelenleg viszont 65 éves kortól kezdődik, tehát sokan meg sem érik a nyugdíjas éveiket. Ezen túl fontos érv, hogy 55-60 éves kor felett nehezen talál új munkát, aki elveszíti az állását, valamint a nyugdíjba vonulók álláshelyeit a piac betöltené fiatalabb munkavállalókkal, így csökkenne a fiatalok munkanélkülisége, kivándorlási hajlama. Mivel a nőknek biztosított ez, és fontos a nemek közti egyenrangúság, meg kell szüntetni a diszkriminatív joghátrányt és nem utolsó sorban, aki tisztességesen ledolgozott egy életet, megérdemli a szép időskort.

A második kérdésben egy térítésmentes alapszintű internet hozzáférést szeretnénk minden magyar háztartásnak, az internet megadóztatása, vagy korlátozása helyett. Ez fellendítené a távmunkát, a távügyintézést és az elektronikus közigazgatást, ezzel csökkentenénk a gépkocsiforgalmat és a felesleges sorban állást is. Az EU-ban Magyarországon a harmadik legalacsonyabb a szélessávú mobilnetet rendszeresen használók aránya, aminek fő oka, a nemzetközi összehasonlításban is magas a díjtétel. A bruttó átlagkeresethez viszonyítva a hazai mobilnetdíjak Szlovéniához és Csehországhoz képest több mint háromszorosak, Dániához képest pedig 23-szorosa az itteni ár. Ezt L. Simon László is elismerte: „A román hegyipásztorok a Fogarasi-havasokban olcsóbban interneteznek, mint mi idehaza." „Súlyos versenyhátrányt fog okozni, ha ezen a területen nem változtatunk."

A multicégeket sújtó reklámadó bevételéből (évi 8-10 milliárd forint) bőven megvalósítható az ingyenes, alapszintű internet. A jobbikos vezetésű településeken pedig már sikerrel vizsgázott a főtereken bevezetett ingyenes Wifi is. A harmadik kérdés a szomszédos Ukrajnában zajló háborúból való kimaradásról és Magyarország semlegességéről szól.


Semlegesnek kell maradnunk, hiszen az ukrajnai konfliktus, nem a mi háborúnk, ezért nem áldozhatunk magyar életeket egy olyan háborúban, amelyhez semmi közünk. Sajnálatos, hogy nagyon sok kárpátaljai magyar fiatalt is besoroztak az ukrán hadseregbe. A háború kiterjedése felgyorsíthatja Ukrajna gazdasági összeomlását, amely - kárpátaljai magyar menekülteken túl - bevándorlási cunamit és humanitárius katasztrófát idézhet elő Magyarországon.


Nem vehetünk részt a háborúban azért sem, mert a közhiedelemmel ellentétben a külföldi katonai szerepvállalásaink költségeit nem a NATO, hanem Magyarország fizeti, valamint a nemzetközi katonai feladatvállalások jelentős mértékben növelik Magyarországon a terrorizmus lehetőségét.


De a NATO-szerződésünk alapján is, csak akkor vagyunk kötelesek fegyveres beavatkozásra, ha egy NATO-tagállamot ér katonai támadás, Ukrajna azonban nem NATO-tag. Ezt a katasztrófát csak katonai semlegességgel lehet elkerülni, ahogy például Finnország, Svájc vagy Ausztria is teszi.

Végül a Magyarországot veszélyeztető bevándorlás visszaszorításáról és az önálló határőrség visszaállításáról szeretnénk a polgárok támogatását kérni. Az ország nem tudja eltartani a gazdasági menekültek tízezreit, ezért fel kell lépni a bevándorlás ellen. Az idén elérheti a százezret az idegen bevándorlók száma, ami több, mint ahány gyermek összesen születik Magyarországon egy év alatt. Az utóbbi két év során mintegy hússzorosára nőtt az úgynevezett menekültek száma, akik nagy része gazdasági bevándorló, s közöttük szép számmal bújhatnak meg bűnözők és terroristák is.


A határsértők nagy része is pusztán azért indul útnak, hogy az EU-tagállamok szociális juttatásait, segélyeit igénybe vegye, s miután kitoloncolják, rövid időn belül újra jön. A bevándorlók késeltek már meg magyar fiatalt, raboltak ki magyar hölgyeket, s bántalmaztak idős embert. Számtalan lopás, szabálysértés, drog és prostitúció köthető hozzájuk. Jelenleg a határaink lényegében őrizetlenek, s még az elkapott határsértőket sem veszik idegenrendészeti őrizetbe.

 

NÓGRÁD24

 

 

2015-03-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite