2019. június 21., péntek - Alajos
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAláírásokat gyűjtenek Bátonyterenyén a kommunális adó eltörléséért

Aláírásokat gyűjtenek Bátonyterenyén a kommunális adó eltörléséért


Aláírásgyűjtés kezdődik a Nógrád megyei Bátonyterenyén azzal a céllal, hogy helyezzék hatályon kívül a magánszemélyek kommunális adójáról szóló önkormányzati rendeletet - erősítette meg az MTI információját kedden a város jegyzője.

bterenye

Lengyelné Imreh Erika elmondta: egy magánszemély kezdeményezte az aláírásgyűjtő ív hitelesítését. Ez napokon belül megtörténik, ezt követően elkezdhetik az aláírások gyűjtését, amelyre egy hónap áll rendelkezésre - tette hozzá.

A választásra jogosultak 10 százalékának, Bátonyterenyén 1080 embernek kell aláírnia az ívet, hogy a népi kezdeményezés eredményes legyen. Az önkormányzatnak ekkor újra tárgyalnia kell a rendeletről, azonban a döntés tartalmát a népi kezdeményezés nem határozza meg - mondta a jegyző.

olahgergoborito

HIRDETÉS

Bátonyterenyén 2011 decemberében döntöttek úgy, hogy az önkormányzat költségvetési helyzetének stabilizálása érdekében, határozatlan időszakra, bevezetik a magánszemélyek kommunális adóját. Az adó mértéke ingatlanonként évi 9 ezer forint. A rendelet szerint mentes az adó alól a lakás kivétel az építmény, a nem lakás céljára szolgáló épület, épületrész, a beépítetlen belterületi földrészlet és a komfort nélküli lakás. Kérelemre mentesülnek az adófizetés alól a 70 éven felüli egyedülálló nyugdíjasok, ha más jövedelemmel nem rendelkeznek, és ellátásuk nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-11-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite