2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Választás 2010Aláírt Orbán és hét szövetségese

Aláírt Orbán és hét szövetségese


Orbán Viktor01Megerősítette a hét szövetségesével kötött szerződését a Fidesz az áprilisi országgyűlési választások előtt. Orbán úgy érzi, jó szerződést kötött.
Az aláírások után Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt mondta, ha megkapják a magyar választók támogatását, ez a szövetség képes lehet arra, hogy olyan célokat tűzzön ki az ország elé, amelyeket jó szívvel támogat Magyarország nagy többsége, és amelyek megvalósítása "alkalmassá tesz bennünket arra, hogy Magyarország nemzetközi tekintélyét is visszaszerezzük, és (...) Magyarország ismét tiszteletreméltó legyen a közép-európai térségben".

A pártelnök emlékeztetett: a polgári kormány időszaka alatt formálódott a szövetség, amelyet 2006-ban írásban is megpecsételtek.


"Jó szerződést kötöttem, ami engem illet" - fogalmazott Orbán Viktor a szerdán megújított szövetségesi szerződésre utalva. Hangsúlyozta: abban bízik, hogy a választás után kiderül, egész Magyarország jól jár ezzel a megállapodással.

Szerződést kötni elköteleződést jelent - mondta, kifejtve: a mostani megállapodást aláírók elkötelezték magukat öt nemzeti ügy végrehajtása mellett. Ez az öt ügy a gazdaság talpra állítása munkahelyteremtéssel, az egészségügy megmentése, a rend és a közbiztonság, a szociális biztonság megteremtése, a demokratikus normák helyreállítása.

"Úgy látjuk, Magyarország csak akkor tudja legyőzni a mostani bajait, Magyarország csak akkor lehet újra sikeres és erős ország, hogy ha olyan közösséggé válik, amelynek vannak nemzeti ügyei" - mondta, hozzátéve, hogy az a korszak, amelyet most le akarnak zárni, ilyen nemzeti ügyekkel nem rendelkezett. Ráadásul - folytatta - a közös célok helyett a kormányzást magán- és üzleti érdekek szolgálatába állították.
"Nehéz feladat előtt állunk. Meggyőződésünk szerint ennek megfelelni csak akkor leszünk képesek, ha az egész ország támogat ebben bennünket" - jelentette ki.

A Fidesz szövetségesei között van a KDNP, a Fidelitas, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Lungo Drom, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja, valamint a Nemzeti Fórum. A szervezetek vezetői a Gellért Szállóban az aláírások után tartott sajtónyilatkozat alatt - amelyet Orbán Viktor és Lezsák Sándor mondott - tíz nemzeti színű zászló előtt sorakoztak fel.
Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt nyolc év "kormányzati országrombolása" után arra kell szövetkezni, hogy ha van akarat, legyen erő is "eltakarítani a romokat".

"Új korszakot kell nyitni!" - hangsúlyozta a szövetségesek nevében a politikus, aki szerint "véget kell vetni annak, hogy néhány ezer gátlástalan karrierlovag, seftelő, hivatásos bandita és politikai bűnöző terrorizáljon tízmillió magyar állampolgárt".
Szerinte jövőt ígérő, reális programot, kormányképes erőt csak ez a szövetség kínál.


Semjén Zsolt, a KDNP elnöke elmondta: ez a széles szövetség lehetővé teszi, hogy a különböző hangsúlyokat megőrizzék, mégis megteremtsék a szükséges egységet, és elérjék a magyar választók meghatározó többségét.

A Fidesz-KDNP szövetség - kiegészülve a többi szervezettel - a magyar politikatörténet és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója - vélekedett a pártelnök. Kifejtette: az unió történetében nincs precedens arra, hogy egy politikai konstrukció stabilan az abszolút többség felett legyen, márpedig jelen pillanatban a közvélemény-kutatások szerint az abszolút többség felett vannak.

Hozzátette: a szövetséghez a KDNP a kereszténydemokrata szemléletet adja; a párt "a Szent István-i, keresztény örökség letéteményese". A szövetség céljai közül speciálisan KDNP-s programpontnak nevezte a demográfiai kérdések előtérbe helyezését és a családi adózás lehetőségének megteremtését.

2010-03-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite