2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonA lakosság segítségét kéri a kárelhárításban a polgármester

A lakosság segítségét kéri a kárelhárításban a polgármester


Több millió forintos kárt okozott Vácott a városra vasárnap este lecsapó vihar, mely telibe találta egy háromnapos szabadtéri rendezvény befejező programjaira összegyűlt hatalmas tömeget; négy ember megsérült, egyikük súlyosan - közölte hivatalos honlapján az önkormányzat. A károk helyreállításához a lakosság segítségét kérik.

viharegy

Képünk illusztráció!


Kedd reggel 9 órára a polgármesteri hivatal elé várják - takarító eszközökkel együtt - azokat a lakosokat, akik szívesen segítenének a várost ért károk helyreállításában - olvasható a vac. hu hétfői felhívásában. Fördős Attila polgármester beszámolója szerint vasárnap este nyolc óra után pár perccel lett egyértelmű mindenki számára, hogy a vihar mégis eléri a várost (az előrejelzések alapján ez korábban nem volt bizonyos), így - ahogyan a délután során több alkalommal tették - a Váci Világi Vigalom minden helyszínén ismertették a várható fejleményeket és azokat a lehetőségeket, amelyek rendelkezésre állnak a helyszínek elhagyására - idézte a polgármester szavait a vac.hu.


Mint írták, nyolc óra után tíz perccel Fördős Attila utasítást adott arra, hogy minden programot azonnal állítsanak le, ennek ellenére a vár alatti nagyszínpadon erre csak percek múlva, ismételt felszólításra került sor. A vihar következtében négy sérültet kellett ellátni a helyi Jávorszky Ödön kórházban, közülük egy szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérülést - áll a kiadott közleményben, mely kitér arra is, hogy az anyagi kár jelentős, több millió forintra tehető.


Fördős Attila a város honlapján tudatta a lakossággal, hogy a károk bejelentését a megfelelő biztosítótársaságoknál kell jelezni, ám ha ebben valaki elakad, forduljon tanácsért a polgármesteri hivatalhoz. Az orkán erejű szél akkor is nagy károkat okozott volna, ha nem éppen a város legnagyobb rendezvényét éri, hiszen nemcsak a vigalmi helyszíneken, hanem Vác több pontján is súlyos helyzet állt elő - vélekedett a polgármester.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-07-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite