2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAlaptalanul vádolták meg a nógrádi adóhivatal dolgozóját

Alaptalanul vádolták meg a nógrádi adóhivatal dolgozóját


apeh_nógrád megyeA Nógrád Megyei Adóigazgatóság vezetője sajtóközleményben tudatta szerdán, hogy elnézést kérnek egy volt munkatársuktól az okozott erkölcsi kárért és a korábbi téves információkért.


Nagyfalusi Sándor igazgató ezt azt követően közölte, hogy az ügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást a hivatali visszaéléssel meggyanúsított Gál József osztályvezető ellen. Az igazgató leírja: amint arról a sajtó, rádió, televízió is hírt adott, 2009. szeptember 9-én kommandósok lepték el az APEH salgótarjáni épületét. Kihallgatták az egyik ellenőrzési osztály minden dolgozóját, átkutatták irodáikat, átvizsgálták számítógépeiket, és iratokat foglaltak le. Gál József osztályvezetőnél házkutatást tartottak, átvizsgálták gépkocsiját, telefonját. Az igazgató kitér rá, hogy kollégájuk a hírekkel ellentétben mindvégig szabadlábon védekezett.


A rendőrség többször meghosszabbította a nyomozati határidőt, a gyanúsítás alapjául szolgáló adó-ellenőrzési ügyek iratait szakértők vizsgálták meg, de sem a korrupció, sem a visszaélés nem igazolódott - tette hozzá. A sajtóközlemény tartalmazza: Gál József az adóhivatal egyik alapító tagja volt, több évtizede töltött be felelősségteljes vezetői beosztást. Munkáját több kitüntetéssel ismerték el. 2010. december 17-től becsületét és jó hírnevét visszakapva előre hozott öregségi nyugdíjba vonult. "A 2009 szeptemberi, hivatali szintű sajtótájékoztatón adott téves információért, valamint az okozott erkölcsi kárért volt munkatársunk elnézését kérjük" - írta az adóigazgatóság vezetője.


Az ügy kapcsán a Blikk 2009. szeptember 23-i számában Bakonyi Ágnes, az APEH akkori szóvivője azt mondta: "Az egyik dolgozónkat a múlt hét folyamán a rendőrség valóban letartóztatta korrupció miatt. Felfüggesztettük állásából. Évente nagyjából negyven kisebb ügye van a belső ellenőrzésünknek. Reméljük, hogy a lebukások elrettentésül szolgálnak."


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2011-02-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite