2020. szeptember 25., péntek - Eufrozina
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóAlbert Flórián emlékkiállítás nyílt a Ferencvárosban

Albert Flórián emlékkiállítás nyílt a Ferencvárosban


A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben kedden megnyílt az Albert Flórián emlékkiállítás, amelyet a tavalyelőtt elhunyt egyetlen magyar aranylabdás futballista személyes tárgyaiból, pályafutásának relikviáiból állítottak össze.

albert_florian_1


A korábban Szegeden, Nyírbátorban és Komáromban is bemutatott tárlaton szereplő tablók Albert Flórián sportpályafutását, családi életét, mindennapjait tárják a közönség elé. Emellett kupák, érmek tanúskodnak sportsikereiről, illetve mezek, melegítők és cipők sportolói hétköznapjairól.


"Albert Flórián és a Ferencváros összetartozik, várhatóan ez a kiállítás is helyet kap majd az új stadionunkban" - jelentette ki Kubatov Gábor, az FTC elnöke, hozzátéve, hogy ha a tervezett új aréna postacíme is megváltozik, akkor várhatóan az a legendás játékoshoz kötődik majd.


Albert 1959 és 1974 között 351 bajnoki mérkőzésen 256 gólt szerzett a Ferencváros színeiben, a nemzeti csapatban pedig 31-szer volt eredményes. 1967-ben - a magyarok közül azóta is egyedüliként - kiérdemelte az Aranylabdát, amely ugyancsak megtekinthető a kiállításon.


Az 1960-ban olimpiai, 1964-ben Európa-bajnoki bronzérmes Albert Flórián 2004-től a Nemzet Sportolója volt.
Az Albert Flórián Alapítvány vándorkiállítása április 3-ig ingyenesen látogatható a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben naponta 10 és 18 óra között.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite