2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA legszebb libát keresik Szurdokpüspökiben

A legszebb libát keresik Szurdokpüspökiben

A legszebb libát is keresik a 4. Püspöki Libafesztiválon a Nógrád megyei Szurdokpüspökiben szombaton; a tollasbállal záruló programon libás ételekkel várják a látogatókat, akik közös fényképeket készíttethetnek a szárnyasokkal.

 

libafeszt

A tollasbállal záruló programon libás ételekkel várják a látogatókat, akik közös fényképeket készíttethetnek a szárnyasokkal.
Az egész napos hagyományőrző fesztivál legnépszerűbb eleme a libaszépségverseny - mondta az MTI-nek csütörtökön Hegedűs Éva, a helyi könyvtár vezetője.

A libákat idén is elbírálják a maguk természetes szépségében, és versenyeznek beöltöztetett állatok is. Lesz majd győztes és különdíjas, de ajándékot mindegyikük gazdája kap. Tavaly egy Nagybetyár nevű lúd bizonyult a legszebbnek a természetesség kategóriájában.

Mint Hegedűs Éva elmondta: a libák nagyon jól tűrik a bemutatót, illegetik magukat, szinte pózolnak a fényképezőgépek előtt.

A fesztivál előestéjén, pénteken kendőkiállítást nyitnak meg a faluban, a posztó, bársony, kasmír, selyem és nylon anyagú kendők egy-egy korszakot mutatnak be.

A szombati napot a mátrakeresztesi Kakukk együttes nyitja reggeli ébresztővel a falu főutcáján, az ünnepi szentmise után Lévay Sándor gyűjtő régi mezőgazdasági gépekből álló kiállítását nézhetik meg a látogatók.

Fellépnek a fesztiválon hagyományőrző csoportok, megszólaltatják a didgeriao nevű ausztrál ősi hangszert is. Felkereshetik az érdeklődők a kisállat- és libasimogatót, kóstolhatnak libás ételeket, de krumplilaskával, sztrapacskával és libazsíros kenyérrel is várják a vendégeket Szurdokpüspökiben.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-08-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite