2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA liftben raboltak ki egy nőt Salgótarjánban

A liftben raboltak ki egy nőt Salgótarjánban


A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozást folytat csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt három salgótarjáni fiatalember ellen.

rablas

Képünk illusztráció!


2012. május 18-án a délutáni órákban egy nő tett bejelentést a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Ügyeletére, hogy a Salgótarjánban lévő lakóházukban a lánya beszállt a liftbe, ahová három fiatal is követte őt. A liftben az ismeretlen személyek a lányát bántalmazták és elvették a táskáját.


A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást és a bevezetett széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően rövid időn belül sikerült az elkövetőket elfogni és előállítani. A felderítést nagyban segítette a lakóházban kiépített kamerarendszer, ami rögzítette a lépcsőházból menekülő elkövetőket.


A beszerzett adatok alapján megállapítást nyert, hogy egy 21, egy 18 és egy 17 éves salgótarjáni fiatalember Salgótarjánban egy lakóház liftjébe követték a sértettet. A liftben a 17 éves személy több alkalommal a fején megütötte a nőt, annak érdekében, hogy a nála lévő táskáját megszerezzék. A hölgy kezéből a bántalmazás hatására sikerült kitépniük a táskát az abban lévő értékekkel, mobiltelefonnal, majd azzal együtt elmenekültek a helyszínről. A nő a bántalmazás következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedett.


A három fiatalt a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték. Elmondták, hogy előre kiszemelték maguknak a hölgyet és megállapodtak abban, hogy elveszik az értékeit. A férfiakat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat a bíróságon.

 

Forrás: police/HÍR PORT24

 

2012-05-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite