2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁllami ingatlanokat kap Salgótarján önkormányzata

Állami ingatlanokat kap Salgótarján önkormányzata


Salgótarján önkormányzata tulajdonba kérte és ingyen meg is kapta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-től a helyi Tóstrand szomszédságában lévő állami tulajdonú kempinget - mondta Székyné Sztrémi Melinda polgármester (Fidesz-KDNP), a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) országos roadshow-jának salgótarjáni állomásán pénteken.

kemping

Képünk illusztráció!


A polgármester az MTI-nek hozzátette: további állami tulajdonban lévő ingatlanokat is kértek városfejlesztési céljaikhoz, egyebek közt a volt hadkiegészítési parancsnokság épületét, a tüdőgondozót, illetve a népjóléti képzési központ épületét szeretnék megkapni. Megjegyezte: a jelenleg üresen álló ingatlanok sorsát ugyanis gyakran az önkormányzaton kérik számon, noha jelenleg ezekkel nem rendelkezhetnek.


A polgármester beszámolt arról, hogy a napokban megkapott salgótarjáni kempinget a besztercei lakótelep és a Tóstrand környéki fejlesztési tervekben fogják hasznosítani.


Kifejtette: városfejlesztési terveikben három központ is szerepel. A Múzeum tértől a Főtéren át az Acélgyári útig tartó felújításnak egy éven belül látványos eredményei lesznek, ugyanakkor a piac átépítésével és a szomszédságába átkerülő városi buszpályaudvarral egy másik központot is létrehoznak. Ehhez a Hadkiegészítési Parancsnokság épületére is szükségük van, amit hamarosan megkap az önkormányzat. Egy harmadik központ pedig a városi rendőrkapitányság és a városi bíróság környékén jön majd létre, itt a tüdőgondozó és a népjóléti központ üresen álló épületeire számítanak. Marjay Gyula, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ingó és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója az MTI-nek elmondta: az állami tulajdonban lévő közintézmények tizenháromezer milliárd forint könyv szerinti értéket képviselnek. Közel háromszáz kiemelt műemléképületet nem adhatnak el és jelzáloggal sem terhelhetnek. A forgalomképes ingatlanok hasznosítására ugyanakkor egyre több igény érkezik az önkormányzatoktól. Marjay Gyula arra a kérdésre, hogy ebből mennyi kerülhet az önkormányzatokhoz, úgy válaszolt: a vagyonkezelő „igen jelentős mennyiséget szeretne az önkormányzatokhoz juttatni 2014-ben is." Hozzátette: az elmúlt évek tapasztalata szerint az önkormányzatok jó gazdák, és ott kell lennie a nemzeti vagyonnak, ahol a legjobban hasznosul.


Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-10-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite