2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁllamtitkár: a kormánnyal együttműködő polgármester kell Salgótarjánnak

Államtitkár: a kormánnyal együttműködő polgármester kell Salgótarjánnak


Ha Salgótarján három éven belül nem tudja elnyerni a település-, energetikai és vállalkozásfejlesztésre fordítható uniós forrásokat, utána már nem lesz módja pótolni, ezért az a tét, hogy olyan polgármestere legyen a városnak, aki együtt tud dolgozni a kormánnyal - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kedden Salgótarjánban.

szabozsolt_becso

Fotó: Facebook, Becsó Zsolt


Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár a Fidesz-KDNP salgótarjáni polgármesterjelöltjével, Simon Tiborral tartott sajtótájékoztatóján közölte: ez az utolsó európai uniós ciklus, amikor Magyarország jelentős mértékű fejlesztési pénzt kap.


Salgótarjánban nagyon sok teendő van még, és fontos, hogy olyan csapatmunka keretében tudjunk együtt dolgozni, amivel jövőt építünk - tette hozzá. Szabó Zsolt azt mondta, meg kell fordítani és a fejlesztés irányába kell vinni azt a tendenciát, amely - minden önkormányzatot beleértve - nem jó irányba mutatott az elmúlt tíz-tizenöt évben.


Simon Tibor, a kormánypártok polgármesterjelöltje kitért arra: jelentős hulladék- és épületenergetikai beruházások valósultak meg a nógrádi megyeszékhelyen, de tovább kell haladni, és meg kell nézni, hogyan lehet jól felhasználni a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), valamint a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) forrásait.

szabozsolt_becso1

Fotó: Facebook, Becsó Zsolt


Utóbbiról Szabó Zsolttal egyeztetve a jelölt közölte: a kormány támogatja az óvodák, iskolák és egyéb közintézmények energetikai felújításának megkezdését. Felidézte ugyanakkor: országos hír volt vasárnap, hogy Salgótarjánban háromezer lakásban nem volt fűtés. Közölte, a város távhő- és ivóvízhálózata is borzasztóan elöregedett. Megválasztása esetén az ivóvízhálózat teljes rekonstrukciójának elindítását kéri elsőként az államtitkárságtól.


Salgótarjánban február 28-án tartanak időközi polgármester-választást, amit azért kellett kiírni, mert Dóra Ottó, a megyei jogú város 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere tavaly november 29-én elhunyt.


Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-01-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite