2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonÁllásfoglalást kér a Mal Zrt. ügyvédje a bíróságtól

Állásfoglalást kér a Mal Zrt. ügyvédje a bíróságtól


pusztitas2Állásfoglalásért fordult a Fővárosi Bíróság Polgári Kollégiumához Ruttner György, a Mal Zrt. ügyvédje azzal a kérdéssel, hogy mi tekinthető olyan "rendkívül sürgős szükségnek", amely az alperes megnyilatkozási lehetőségét nem tartja szükségesnek az előzetesen végrehajtható fizetési kötelezettségről szóló végzés kiadása előtt.


Tízmillió forint kártérítést ítélt meg a vörösiszap-katasztrófa egyik devecseri károsultjának az FB, Ruttner György ennek kapcsán szeretné megtudni, hogy "az ideiglenes intézkedés méltányolható indokain túl" az alperes bármilyen megnyilatkozási lehetőségétől el lehet-e tekinteni az előzetesen végrehajtható fizetési kötelezettséget előíró végzés kiadása előtt.
Ruttner György kérelmét a vörösiszap-katasztrófa károsultjai által indított perek várhatóan nagy számával indokolta, valamint azzal, hogy erre a kérdésre vonatkozóan sem kialakult bírói gyakorlat, sem pedig jogszabályi rendelkezés nincs, továbbá "ennek indokát a szóban forgó végzés sem adta meg".

A bíróság lépése azért is kiemelkedő jelentőségű, mert tisztázni kell, hogy "meddig mehet el a bíróság abban, hogy végrehajtható, vagyis kikényszeríthető fizetési kötelezettséget ír elő egy olyan természetes vagy jogi személynek, akinek az ügyről még nincs is tudomása, arról esetleg csak a váratlanul megjelenő végrehajtótól értesül" - közölte az ügyvéd.

A Mal Zrt. fellebbezett az ügyben, a cég ugyanis a megindított perről, a társaságot kötelező végzésről csak az aznapi sajtóból értesült.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-11-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite