2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeÁllástalanokat képeztek Salgótarjánban

Állástalanokat képeztek Salgótarjánban


Alacsony iskolai végzettségű állástalanokat képzett Európai uniós programban a salgótarjáni Szív a Szívért Alapítvány, hogy javuljanak az érintettek elhelyezkedési esélyei; tavaly májusban 72-en kapcsolódtak be a programba, közülük 25-en már munkaviszonyban állnak - erről a programvezető tájékoztatta pénteken az MTI-t.

munkalehetoseg

Képünk illusztráció!


Száraz Anna elmondta: a Salgótarjánban és kistérségében élő állástalanoknak szólt a szeptemberben zárult program, amelynek során nem konkrét szakmákra képezték a résztvevőket, hanem arra, hogy megállják helyüket a munka világában, így többek között hatékony kommunikációt, eredményes álláskeresési és konfliktuskezelési technikákat, önismeretet és életvezetést tanultak. A képzésben résztvevők közül 25-en munkába álltak, öten szakképzésbe kapcsolódtak be, 30 ember kompetenciafejlesztésen vett részt és 12-en morzsolódtak le múlt év tavaszától - tette hozzá.


Többek között szakácsként, városgondnokként, eladóként, kútkezelőként helyezkedtek el a program tagjai, de van, aki takarítási vállalkozást indított. A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében 70 millió 198 ezer 320 forintot nyert az alapítvány a képzésre, amely a 2010-ben befejeződött Sikeres lépések a munkához című program folytatása volt. Abban hatvan hátrányos helyzetű salgótarjáni vett részt, közülük ötvenen elhelyezkedtek, vagy iskolarendszerű képzésbe kerültek.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-09-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite