2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonÁllt a bál a belvárosban: rendőrök menekítették az ügyvédet

Állt a bál a belvárosban: rendőrök menekítették az ügyvédet


Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint Magyarországon az antiszemitizmus és a cigányellenesség hívószavai mögött megbúvó magyarellenesség ellen kell küzdelmet folytatni. A jogvédő, országgyűlési képviselő erről a Horthy-szobrot vörös festékkel megrongáló Dániel Péter ügyvéd és a "magyargyűlölet" ellen tartott tiltakozó megmozduláson beszélt vasárnap Budapesten, mintegy kétszáz ember előtt.

dem_jobbik0520

Rendőrsorfal áll fel, hogy előkészítse Dániel Péter ügyvéd, baloldali aktivista távozását a Liberális Klub Andrássy úton tartott rendezvényéről, ahol meghívott vendégként előadást tartott.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt


Gaudi-Nagy Tamás az általa magyarellenes kirohanásoknak nevezett akciók ellen mozgalmat hirdetett meg, amelynek a Tégy a magyargyűlölet ellen! nevet adta. Szorgalmazta, hogy még több emlékművet, szobrot állítsanak, és tartsanak megemlékezéseket az egykori kormányzó tiszteletére.


Az országgyűlési képviselő azt mondta: "az országhódító törekvések érdekében" a magyargyűlölet egyre nagyobb teret nyer az országban, és ez ellen harcolni kell. "Nem engedhetjük, hogy jelképeinket, hitünket, méltóságunkat sértsék olyan semmirekellő emberek, akiket felsőbbrendűségi tudattal ősi könyvekből tanítanak azért, hogy egyértelművé tegyék számunkra, hogy mi nem vagyunk otthon a hazánkban" - fogalmazott.


A tiltakozóakciót annak apropóján szervezte a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület, hogy a Somogy megyei Kerekiben múlt vasárnap felavatott életnagyságú Horthy Miklós-szobrot szerda hajnalra vörös festékkel öntötték le, és a szobor nyakába Tömeggyilkos, háborús bűnös feliratú táblát akasztottak. Az alkotás felállítása ellen tiltakozó Dániel Péter ügyvéd már korábban kilátásba helyezte a támadást, majd aznap Facebook-oldalán el is ismerte a rongálást. Szilágyi György, a Jobbik képviselője feljelentette a legfőbb ügyésznél.


A tüntetést, amelyen gárdisták, jobbikos önkormányzati képviselők és pártszimpatizánsok is megjelentek, a budapesti Andrássy úti Liberális Klub elé hirdették meg arra az időpontra, amikor Dániel Péter meghívott vendégként előadást tartott az épületben. Az előadás helyszenére taxival érkező ügyvéd rendőrök sorfala között, rendőri kíséret mellett ment be a társasház kapuján, miközben "hazaáruló" és "mocskos zsidó" szavakat kiabáltak felé, és folyamatosan pfujoltak és fütyültek a tiltakozók.


Egy idős nőt még a rendezvény elején, Dániel Péter megérkezése után garázdáság miatt állított elő a rendőrség, míg egy férfit elkísértek el a helyszínről, miután szót kért, de a tüntetés résztvevői "mocskos buzinak" és "zsidóbérencnek" titulálva nem engedték a mikrofonhoz.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

2012-05-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite