2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
KultúraA magyar dal napja

A magyar dal napja: Underground supergroup - Időtlen Zenekar


kottaIgazi underground supergroup áll össze a magyar dal napján, szeptember 12-én a fővárosi Gödör Klubban: az Időtlen Zenekar nevű alkalmi formációt az egykori URH, Kontroll Csoport, Európa Kiadó és Sziámi tagjai alkotják, és e csapatok dalait fogják játszani.

 "A mostani felkérés egy Sziámi-koncertre szólt a magyar dal napjára, szeptember 12-re, de azt nem vállaltam, mert a különleges tehetségű gitáros, Gasner János tavalyi halálával a Sziámi zenekarnak vége. Viszont rögtön beugrott, hogy a koncert napja szinte egybeesik az első URH-fellépés harmincadik évfordulójával. Ezért megbeszéltük Bárdos Deák Ágival és Menyhárt Jenővel, hogy csinálunk egy alkalmi társulást Időtlen Zenekar néven, amelyik játssza az URH, a Kontroll Csoport, a Sziámi és az Európa Kiadó dalait" - mondta Müller Péter Sziámi énekes-szövegíró az MTI-nek.
Az URH zenekar 1980. szeptember 13-án, a budapesti Kulich Gyula - azelőtt és ma újra Kálvária - téri pszichiátriai klinika udvarán mutatkozott be, mintegy kétszáz néző előtt. A magyar rockzene egyik legnagyobb hatású zenekara 1980-81-ben csupán fél évig létezett.
A magyar dal napján fellépő Időtlen Zenekarban Bárdos Deák Ágnes (egykor Kontroll Csoport, Sziámi-Sziámi) énekel, Horváth Bálint (Sziámi) billentyűs hangszereken játszik, Markó Tamás (Sziámi) basszusgitározik, Menyhárt Jenő (URH, Európa Kiadó) gitározik és énekel, Müller Péter Sziámi (URH, Kontroll Csoport, Sziámi) énekel, Polgár Péter (Sziámi) gitározik, Újvári János (Kontroll Csoport) szaxofonozik és Bensó Pál dobol, aki a négy együttes egyikében sem szerepelt.
"Úgy látom, hogy bármilyen formációban lenne értelme ennek a korszaknak, tehát alapvetően a nyolcvanas éveknek a dalait tovább játszani. Van is egy csomó fiatal zenekar, amelyik műsoron tart jó néhány ilyen számot" - jegyezte meg Müller Péter Sziámi, aki az idei Sziget fesztiválon színpadra is lépett egy Kontroll- és Sziámi-dalokat is játszó együttes, az Odett és a Go-Girlz! koncertjén. A közelmúltban alakult Image nevű zenekar kifejezetten Gasner János dalainak állít emléket.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-08-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite