2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
ItthonA magyar dal napja

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

A magyar dal napja - Kiírták a magyar dal idei fővárosára szóló pályázatot


Meghirdették a szervezők a magyar dal idei fővárosára vonatkozó pályázatot: a magyar dal napját 2013-ban szeptember 8-án rendezik meg, a pályázó városok március 19-ig jelentkezhetnek.

magyardalnapjaegy


A pályázaton Budapest és a fővárosi kerületek kivételével valamennyi magyarországi város helyi önkormányzata, a helyi önkormányzat intézménye, vidéki városban működő társadalmi szervezet, illetve vállalkozás vagy más jogi személy részt vehet - tájékoztatta Presser Gábor, a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. alapítója és Szabó Edit ügyvezető csütörtökön az MTI-t. A magyar dal fővárosa címet az a város kaphatja meg, amelynek - mint a pályázás feltételei között szerepel - szándékában áll 2013. szeptember 8-án különleges, izgalmas, egyedülálló programmal ünnepelni a magyar dal napját. A pályázó városoknak biztosítani kell tudni a magyar dal fővárosa programhoz szükséges helyszíneket, valamint az esemény pénzügyi hátterét, a program politikamentes megszervezését.


A pályázónak projekt-tervet kell készítenie, amelyben ismerteti a tervezett műsorral és annak lebonyolításával kapcsolatos elképzeléseit, valamint csatolja a rendezvény helyszíneinek műszaki leírását, a tervezett fellépők névsorát és a tervezett költségvetést. A pályázatot a megvalósításra tett szándéknyilatkozattal a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. címére (1068 Budapest, Városligeti fasor 38.), valamint e-mailen is meg kell küldeni a magyardalnapja@gmail.com címre. Beadási határidő: 2013. március 19. A beérkezett pályázatokat művészekből, szakértőkből álló bírálóbizottság értékeli, a megvalósíthatóságot és a projekt megalapozottságát egyaránt mérlegelve. "Az elbírálás során előnyt jelent, ha a pályázó rendelkezik a települési önkormányzat, valamint a jelentkező szponzorok megvalósítást célzó szándéknyilatkozatával" - írták a szervezők, akik április 3-án hirdetik ki a győztes várost.


A Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. az eredményhirdetést követően megállapodást köt a magyar dal fővárosával, amelyben többek között együttműködést vállal a tervezett műsor megvalósítására. Először 2010-ben hirdették meg a magyar dal fővárosa pályázatot. A címet - amely az évszámmal kiegészítve örökre a városé marad - elsőként Eger, 2011-ben Nyíregyháza, tavaly pedig Szombathely viselhette. A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következő esztendőtől szeptember második vasárnapján tartják, és párhuzamosan több helyszínen, köztük vidéki városokban is megszervezik az eseményt. Tavaly országszerte mintegy 40 ezren látogatták a magyar dal napja rendezvényeit.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

 

2013-01-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite