2019. június 21., péntek - Alajos
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA magyar dal napja Salgótarjánban

A magyar dal napja Salgótarjánban


Salgótarján idén harmadszor csatlakozik a Presser Gábor által öt éve útjára indított a magyar dal napja országos rendezvénysorozathoz; vasárnap három helyi és három vendégegyüttes lép fel a nógrádi megyeszékhelyen, köztük lesz LGT-dalokkal Karácsony János és zenekara - tájékoztatta az MTI-t a szervező kedden.

mdn2012


Nagyné Hajdú Györgyi, a Talent Club vezetője elmondta: a helyi fellépők között lesz a roma fiatalokból álló, sajátos, gospel-funky stílust játszó Akusztik és a kilenctagú Millfshake. Utóbbi formáció két tagja székesfehérvári és budapesti, heten salgótarjániak, és mindannyian zenetanárok. Ők felléptek már Salgótarjánban Jimmy Hendrix-esttel, de saját dalokat is alkotnak. Az Erzsébet téri színpadra lép a legendás, pár éve újra összeállt salgótarjáni Fanyúl zenekar is.


Bemutatkozik az Ágoston Béla vezette, világzenét játszó EtnoFaun, akik a hangszerek között dudát is hoznak, mivel ennek Nógrád megyében nagy hagyománya van. Koncertet ad az alternatív 21 gramm, és a záróprogram lesz Karácsony János és zenekara fellépése. A szünetekben magyar rajzfilmságerekre tanulhatnak táncolni a gyerekek a kazári táncpedagógus, Farkas Rózsa irányításával, a sörpingpongot pedig Szalai Miklós olimpiai bajnok labdarúgó vezeti.


Salgótarján először 2010-ben csatlakozott a rendezvényhez, akkor a világzenét játszó Besh o droM, tavaly pedig a KFT zenekar volt a program sztárvendége.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-09-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite