2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Magyar Munkáspárt napelemekkel csökkentené a lakossági rezsit Salgótarjánban

A Magyar Munkáspárt napelemekkel csökkentené a lakossági rezsit Salgótarjánban


A Magyar Munkáspárt elnöke polgármesterré választása esetén önkormányzati segítséggel hőszigeteléssel látná el a lapostetős házakat Salgótarjánban, majd azokra napelemeket is telepítene.

Thürmer Gyula0224

MTI Fotó: Komka Péter


Thürmer Gyula szerdai sajtótájékoztatóján, amelyet egy tízszintes, belvárosi lakóház tetején tartott a nógrádi városban, közölte: a helyszín nem véletlen, mert a jövőt szeretnék megmutatni, ez ugyanis az egyetlen olyan társasház Salgótarjánban, amelynek megfelelő a hőszigetelése, ráadásul arra napelemeket is lehetne telepíteni. A kormányzati próbálkozásokkal szemben ez igazi rezsicsökkentést jelentene a lakóknak - jelentette ki.


Kitért arra, hogy a városban a tervek szerint üzemmérnöki képzés indul két éven belül, ennek része a napelemek telepítésével kapcsolatos ismeretek elsajátítása is. Szólt arról is, hogy a város erdős-hegyes természeti környezete további lehetőségeket rejt, amelyek kiaknázására főiskolai szintre kellene emelni helyben az idegenforgalmi szakemberek képzését.


A Magyar Munkáspárt elnöke ugyancsak fontosnak nevezte a kulturális élet fejlesztését: mivel Zenthe Ferenc színművész a megyeszékhelyhez tartozó Salgóbányán született és nevét viseli a város színháza is, azt megyei szintű, professzionális intézménnyé alakítanák.

Thürmer Gyula0224_1

MTI Fotó: Komka Péter


A kampányról szólva a polgármesterjelölt úgy fogalmazott: "mi nem jelentünk fel senkit, nem tépjük le mások plakátját, nem anyázunk. A város jövőjéről szól ez a választás, a tétje az, hogy megmarad-e Salgótarján." Thürmer Gyula hozzátette: megválasztása esetén polgármesterként azért szeretne dolgozni, hogy a jelenleg 37 ezer lakosú város népessége újra gyarapodjon.


Salgótarjánban vasárnap tartanak időközi polgármester-választást, mert 2015 novemberében elhunyt Dóra Ottó, a város szocialista polgármestere.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-02-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite