2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
Itthon"A magyar nép tulajdonképpen egy félázsiai jöttment nép"

LMP: Orbán Viktor a VOSZ-ülésen megsértette a magyar nemzetet


Az LMP szerint Orbán Viktor miniszterelnök a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) csütörtöki elnökségi ülésén elhangzott szavaival mélyen megsértette a magyar nemzetet. Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy az előzetes választási feliratkozás tervezett bevezetése elfogadhatatlan a demokraták számára.

orbanmenjen

A politikus úgy fogalmazott: a kormányfő a VOSZ csütörtöki, kibővített elnökségi ülésén "őszinte volt és (...) feltárta azt a társadalomképet, aminek a jegyében az elmúlt két évben kormányozta Magyarországot".

Karácsony Gergely közlése szerint a miniszterelnök arról beszélt, hogy "a magyar nép tulajdonképpen egy félázsiai jöttment nép (...) a magyarok csak az erőből értenek, és elkezdett azon elmélkedni, hogy milyen feltételek lennének szükségesek ahhoz, hogy a demokrácia helyett egy másik politikai rendszert építsünk fel".

A képviselő kijelentette: a miniszterelnök mélyen megsértette a magyar nemzetet, mert olyan kifejezésekkel jellemezte a társadalmat, amelyek ellentétesek a valósággal. A kormányfőnek pontosan tudnia kellene, hogy Magyarország ezer éve, Szent István óta Európa része - mondta.

Hozzátette, ahogy minden nemzet, úgy a magyarok is elkövetnek hibákat, mert egy ponton "óriási politikai hatalmat adtak (...) egy ázsiai típusú despotának". Szavai szerint ha igaz, hogy Magyarország egy félázsiai ország, az a leginkább úgy igaz, hogy "van egy európai típusú társadalmunk és egy ázsiai típusú filozófiát követő kormányunk".

Karácsony Gergely arra is felhívta a figyelmet, hogy a miniszterelnök pénteken megerősítette: az országgyűlési választásokon be akarják vezetni az előzetes választási feliratkozást. Az LMP-s politikus, ezt előzetes regisztrációnak nevezve, azt mondta, hogy annak bevezetése elfogadhatatlan a demokraták számára.

A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott, hogy a tervezett rendszer hazugságokon nyugszik. Hazugságnak nevezte, hogy a határon túli magyarok választójogának érdekében van szükség az előzetes regisztrációra. Kijelentette, hogy miközben számos országban úgy működik a rendszer, hogy a határon túl élőknek regisztrálniuk kell, addig a határon belül élőknek erre nincs szükségük.

Azt is kijelentette, hogy nincsenek olyan nemzetközi példák, amelyek alátámasztanák a választási feliratkozást. Hangsúlyozta, hogy előzetes regisztráció csak azokban az országokban működik, ahol nem naprakész a népesség-nyilvántartás, Magyarországnak viszont ilyen problémája nincs. Külön kiemelte, hogy ahol alkalmazzák az előzetes regisztrációt, ott a választók ezt akár a választás napján is megtehetik.

Karácsony Gergely hozzátette: fel szeretné hívni Orbán Viktor és Kósa Lajos figyelmét arra, hogy az alaptörvény szerint minden állampolgár egyenlő, ezért mindenkinek a szavazata egyforma súllyal esik latba, demokráciában nem lehet különbséget tenni a választópolgárok között.

Végül azt mondta, meglátásuk szerint az előzetes regisztráció nem az első és valószínűleg nem is az utolsó lépés afelé, hogy az "ázsiai despota politikáját követő Orbán Viktor (...) valahogy mégiscsak hatalomban tudjon maradni a választópolgárok akarata ellenére".


Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-07-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite