2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonA mátrai áramkimaradásokról egyeztetett a kormányhivatal

A mátrai áramkimaradásokról egyeztetett a kormányhivatal


Az Elmű/Émász megvizsgálja, hogy a Mátrában mely szakaszon lehet földkábellel kiváltani az elektromos légvezetéket a Felső-Mátrában immár rendszeressé vált áramszünetek felszámolása érdekében. Erről azt követően jött létre megállapodás, hogy csütörtökön Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott megbeszélést folytatott az érintett szervezetekkel.

áram

Burián Orsolya, a kormányhivatal médiareferense közölte: a megállapodás támogatására a terület erdeinek döntő részét gondozó Egererdő Zrt. vállalta, hogy elvégzik a vezetékek számára az erdőben vágott nyiladékok, biztonsági sávok szélesítését, és mindkét társaság - az Egererdő és az Elmű/Émász - folyamatosan gondoskodik a vezetékek biztonságának karbantartásáról.

A találkozón Gurszky Zoltán, az Elmű Hálózati Kft. energia- és szabályozásmenedzsment osztályának vezetője és Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója vett részt - tudatta a referens.

A megállapodást az tette szükségessé, hogy az idei télen sorozatossá váltak az áramszünetek a Mátra Sástó feletti területén, érintve a kékestetői Sícentrumot, illetve a mátraszentistváni Síparkot is.

A Síparknak például több millió forintos kára keletkezett, mert a hoppon maradt síelők számára több alkalommal vissza kellett téríteni a síbérletek árát, illetve technikai eszközök is tönkrementek. A szállásadók is panaszkodtak, hogy a rendszeres áramszünetek elriasztják a vendégeket, az önkormányzatok pedig arra, hogy a helyzet veszélyezteti a helybeliek jövedelmét, miután az ott lakók 80-90 százaléka az idegenforgalomból él.

De szünetel áramkimaradás esetén egyebek között az oktatás is, és nem működik sem a vezetékes, sem a mobiltelefon-szolgáltatás.

Az Elmű/Émász szóvivője korábban az MTI-nek azt mondta, hogy az áramkimaradás a szokatlanul havas időjárás következménye, mert a fák kidőlnek a hótól, rázuhanva a villanypóznákra. Boros Norbert elmondta: az erdőtörvény szerint az erdőbirtokosok feladata volna a vezetékek vonalában a fák gallyazása, ritkítása, ám ezt nem teszik meg.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-02-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite