2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
ItthonA MÁV-START fokozza a jegyellenőrzést a bliccelés visszaszorítására

A MÁV-START fokozza a jegyellenőrzést a bliccelés visszaszorítására


A menetjegyek, bérletek és kedvezményre jogosító iratok hatékonyabb ellenőrzése érdekében új fedélzeti jegyellenőr munkakört hozott létre a MÁV-START, emellett százzal növeli a jegyvizsgálók létszámát - közölte a személyszállító vasúttársaság hétfőn az MTI-vel.

vonategy


Tájékoztatásuk szerint huszonöt fedélzeti jegyellenőr már megkezdte a munkáját, decembertől pedig ötvennel, jövő év tavaszán pedig további ötvennel bővítik a jegyellenőrök számát.


A MÁV-START közölése szerint az új vasutas munkavállalók elsősorban a budapesti elővárosi forgalomban teljesítenek szolgálatot, mivel ebben a térségben a legjellemzőbb a visszaélés a nagyobb utasforgalom és a rövidebb utazási idő miatt.


A fedélzeti jegyellenőrök munkája az utazásra jogosító dokumentumok ellenőrzésére terjed ki és nem látnak el forgalmi tevékenységet - például vonatindítás engedélyezését -, mint a jegyvizsgálók, ugyanakkor mindkét munkakörben dolgozók közfeladatot látnak el, akiket fokozott büntetőjogi védelem illet meg - hangsúlyozza közleményében a MÁV-START Zrt.


A személyszállító vasúttársaság közölte azt is, hogy a cég folyamatosan bővíti a jegyértékesítési rendszert, az idén negyvenhét új jegykiadó automatát telepített a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal összes állomására, megállóhelyére, valamint a Budapest-Újszász-Szolnok vonal mellett található egyes állomásokra és megállóhelyekre, és tovább fejleszti az internetes jegyértékesítési rendszert.


A Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron a peronkapuk átmeneti működtetése továbbra is várható bizonyos napokon és időszakokban, így az ellenőrök a vonatról leszállva, az állomásokon is kérhetik a menetjegyeket, bérleteket - tájékoztatott a MÁV-START.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

2013-11-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite