2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
ItthonA Médiatanács lemondását követeli az MSZP

A Médiatanács lemondását követeli az MSZP


A Médiatanács tagjainak lemondását követeli az MSZP a Klubrádió 95,3 MHz-es frekvenciára benyújtott pályázatának kizárása miatt - mondta hétfőn Lukács Zoltán, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fővárosi székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján.

klub_radio07.09


Kiricsi Karola, az NMHH szóvivője a székház előtt nyilatkozva elmondta: a bíróság - a Klubrádió indítványára - határozta meg a pályázat szigorú alaki szabályait. A Médiatanács ezen szabályokat alkalmazva zárta ki valamennyi pályázót. A szocialista politikus elképesztőnek nevezte, hogy azért zárták ki a Klubrádiót, mert a pályázat üres oldalai nem voltak aláírva. Mint fogalmazott: "penetráns, amit a médiahatóság ebben az ügyben csinált, csak azért, hogy az egyetlen megmaradt ellenzéki rádiót elhallgattathassa".


Lukács Zoltán emlékeztetett arra, hogy az NMHH tagjai kinevezési okmányainak sincs aláírva a hátoldala. Hozzátette: ugyancsak hiányzik a hátoldali aláírás a hatóság elnökének, Szalai Annamáriának pályázatáról és összeférhetetlenségi nyilatkozatáról, akit így - álláspontja szerint - nem is lehetett volna kinevezni.

 

klub_radio07.09_001


Lukács Zoltánt és több szocialista országgyűlési képviselőt az NMHH elnökének kabinetfőnöke és a hatóság jogászai tájékoztatták a pályázati elbírálás részleteiről. A szocialista politikusok az egyeztetést követően a "Fidesz sajtóosztály" feliratot ragasztották az NMHH bejáratára.


Kiricsi Karola, az NMHH szóvivője hangsúlyozta: a Médiatanácsnak a bírósági ítéletben meghatározott szabályokat alkalmazva "valamennyi pályázót ki kellett zárnia a hasonló eljárásból, mert egyik pályázat sem felelt meg ezen kritériumoknak". A hatóság szóvivője közölte: mindent megtettek az együttműködés érdekében és a képviselők valamennyi kérdésre választ fognak kapni.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24
MTI Fotó: Kovács Attila

 

 

2012-07-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite