2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeA Medvesi Fotós Maraton kiállítása Salgótarjánban

A Medvesi Fotós Maraton kiállítása Salgótarjánban


A Karancs-Medves vidékét népszerűsítő Medvesi Fotós Maraton válogatott képeiből nyitnak meg kiállítást Salgótarjánban csütörtökön. Ekkor hirdetik ki a rendezvényhez kapcsolódó fotópályázat eredményeit, és adják át a különdíjakat is; 13 fotóművész munkáját ismerik majd el - tájékoztatta az MTI-t a Novohrad - Nógrád Geopark Nonprofit Kft. irodavezetője kedden.

Salgótarján1

Kéri István elmondta: az októberi Medvesi Fotós Maratonon több mint 300 fotós alkotott 48 órán keresztül Salgótarján közelében a Karancs-Medves vidékén és felvidéki területeken.

Az ősszel másodszor megszervezett programot azzal a céllal hívták életre 2013-ban, hogy megmutassák, mennyire egyedi és értékekkel teli valójában ez a köztudatban ipari térségként élő terület - tette hozzá.

Az irodavezető tájékoztatása szerint a résztvevők több tízezer felvételt készítettek, ennek köszönhetően a rendezvény közösségi oldalán tízezrek figyeltek már fel a térségre.

A fotósok vezetett túrákon, kivilágított várakban, vadasparkban, bányamúzeumban, fotótechnikai bemutatón, vagy éppen daruskocsiból készíthették el a legjobb felvételeket, de páncélos vitézeket és kovácsmestert is megörökíthettek a térségi erődítményekben, a rendezvényhelyszínek között pedig a szervezők által két napra, jelképesen újraindított, határon átnyúló autóbuszos tömegközlekedést is igénybe vehették.

A Balassi Bálint Könyvtárban csütörtökön 31 fotót mutatnak be. A válogatási elv az volt, hogy a rendezvény minden momentumát mutassák be, és hogy legjobb minőségű fotókat válogassák ki.

A kiállítás megnyitóján köszöntőt mond Lóska János, a Novohrad - Nógrád Geopark Nonprofit Kft. ügyvezető elnöke és Agócs Attila, Fülek város polgármestere, a tárlatot Dóra Ottó, Salgótarján polgármestere nyitja meg.

Kéri István hozzátette: Salgótarján után Füleken és Ipolytarnócon találkozhat a közönség a felvételekkel, és az anyagot folyamatosan mutatják be magyarországi és felvidéki iskolákban.


Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2015-02-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite