2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonA mentőknek vasárnap is a szokásosnál több riasztásuk volt

Hőség - A mentőknek vasárnap is a szokásosnál több riasztásuk volt


Az Országos Mentőszolgálatot vasárnap is az átlagosnál többször riasztották, de a következő napokban esetszámok további növekedésére számítanak - közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

mentőautó

Győrfi Pál kifejtette: a mentőket a kora esti órákig a fővárosban 400, országosan 1800 esetben riasztották, ami az átlagoshoz képest továbbra is 10-15 százalékos növekedést jelent.

Megjegyezte, hogy a hét végén még sokan tudtak enyhülést keresni vízpartokon, vagy a hűvösebb szobákba húzódva, de hétfőn ezt sokan már nem tehetik meg, ezért a mentők az esetszám további növekedésétől tartanak. Vasárnap három ember fulladt a vízbe. Egy 11 éves holland fiú Révfülöpnél merült el a Balatonban, majd másfél órás keresés után holtan találták meg a vízben.

Siófok-Szabadiban egy 47 éves dunaszentgyörgyi férfi vízibicikliről ugrott a Balatonba, szintén csak a holttestét találták meg. Egy 15 éves fiú pedig Szigetszentmiklósnál a Dunába fulladt. Az országos tiszti főorvos szerda éjfélig hőségriadót rendelt el. A jelenlegi előrejelzések szerint viszont a hőség a jövő hét végéig is eltarthat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa,

Jenki Szilvia korábban elmondta: hétfőre virradóra 18-25 fok várható, a nap folyamán 34-39 fokig emelkedhet a hőmérséklet, elsősorban a Duna-Tisza közének déli részén még ennél is melegebb lehet. Emellett várhatóan az UV-B sugárzás is "extrém" erős lesz. A meteorológiai szolgálat hétfőre már az ország egész területére harmadfokú figyelmeztetést adott ki, mivel a napi középhőmérsékletek tartósan 27 fok felett (az előrejelzések szerint 30 fok körül) alakulnak.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra kér mindenkit, hogy a nagy melegben igyon minél több folyadékot, 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjon a tűző napon, és vegye igénybe a hűtött helyiségeket.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-07-02

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite