2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
Választás 2010Amerikában egy hét múlva már szavazhatnak a magyarok

Amerikában egy hét múlva már szavazhatnak a magyarok


szavazásA kontinens magyar nagykövetségein és főkonzulátusain azok adhatják le voksukat, akik március 19-éig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe. Egy hét múlva, szombaton az amerikai kontinensen kezdődik meg az országgyűlési képviselő-választás első fordulója, majd másnap a többi földrész magyar külképviseletein folytatódik.


A kontinens magyar nagykövetségein és főkonzulátusain azok adhatják le voksukat, akik március 19-éig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe és jelezték, melyik városban akarnak szavazni.

Azért kell korábban, egy héttel a magyarországi szavazás előtt megtartani az összes magyar külképviseleten az első fordulót, hogy az urnák időben hazaérkezhessenek.

Ez azt jelenti, hogy a külképviseleteken április 4-én, azaz húsvét vasárnap lesz a voksolás, Amerikában pedig - az időeltolódás miatt - még egy nappal korábban, április 3-án.
A második fordulót már a magyarországi szavazással egy időben tartják a külképviseleteken, illetve Amerikában ezt is egy nappal korábban.

A külképviseleteken jövő szombaton és vasárnap csaknem kilencezren (8.801-en) szavazhatnak majd. (2006-ban az országgyűlési választás első fordulójában 8.112-en szerepeltek a külképviseleti névjegyzékben.) A választópolgárok 88 nagykövetségen, illetve konzulátuson adhatják le voksukat. A legnépszerűbb London, ahol több mint kétezren (2.039-en) akarnak szavazni. Amerikában a legtöbben, 422-en New Yorkban szavazhatnak, de száz felett van a névjegyzékben szereplők száma Washingtonban (122) és a kanadai Ottawában (123) is.

A www.valasztas.hu oldalon megtalálható a külképviseletek címe és az ottani szavazás ideje is.

2010-03-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite