2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeAmerikai centerrel erősített a nyeretlen Salgótarján

Amerikai centerrel erősített a nyeretlen Salgótarján


kosárlabdaA 213 centis amerikai Gabriel Hughes-zal erősítette meg keretét az élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban eddig nyeretlen Salgótarján. A 29 éves center már a szombati, Szolnok elleni hazai mérkőzésen bemutatkozhat a tarjáni együttesben.


A California Egyetem korábbi játékosával, Gabriel Isaiah Hughes-al erősíti meg keretét a Konecranes-Salgótarján. Az észt bajnokság első helyén álló TTU/Kalev Tallinn gárdájától érkező 213 centis, 120 kilós amerikai center korábban megfordult a japán Oita, a román Medias, valamint az arab emírségekbeli Al Wasi csapatainál is, s mindhárom állomáshelyén megbízhatóan szállította a 15 pont és 12 lepattanó körüli átlagot.


Nem lesz egyébként ismeretlen Hughes számára a magyar közeg sem, mivel két évvel ezelőtt Nyíregyházán tűnt fel próbajátékon.
A legutóbbi két szezonban az NBA előszobájának számító D-League-ben szereplő Los Angeles D-Fenders-t erősítő (63 mérkőzésen 8 pontos és 6,6 lepattanós átlag) harminc esztendős kosaras várhatóan szerdán érkezik Salgótarjánba, s amennyiben a szükséges dokumentumok időben elkészülnek, a szombati, Szolnok elleni hazai találkozón már be is mutatkozhat a nógrádi piros-feketék színeiben.


- Úgy gondolom, érdemes volt várni és különböző lehetőségeket, ajánlatokat megvizsgálni, mert Hughes személyében remélhetőleg egy olyan kosarast találtunk, aki képes lesz az ötös poszt akut problémáit megoldani erre a bajnokságra - tudtuk meg Dániel Tamástól a SKSE csapatát menedzselő sportvállalkozás ügyvezetőjétől. - Véleményem szerint egyébként ezen kívül még egy szakmai gondot kell orvosolnunk ahhoz, hogy végre elindulhassunk fölfelé a tabellán. Az elszomorító az, hogy ezzel a játékosállománnyal, most akár a hetedik helyen is állhatnánk, 3-3-as mutatóval. Abban viszont továbbra is biztos vagyok, hogy csapatunknak a középmezőnyben a helye, de ehhez még néhány dolgot helyre kell tennünk. Hughes szerződtetése mindenesetre nagy lépés lehet ezen az úton.


Forrás: BB1/Nógrád24.hu

2010-11-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite